Concert Vrouwenkoor

Het Texels Vrouwenkoor geeft zondag 25 juni haar jaarlijks zomerconcert in de RK kerk in Den Burg.

Nu het koor na ruim 30 jaar afscheid neemt van dirigent Arie Groen is een bijzonder programma samengesteld. Hieraan wordt meegewerkt door een strijkersensemble van 8 beroepsmusici onder leiding van Jussi Paanaanen en natuurlijk de pianiste van het koor Annemiek Jasper. Koor en ensemble openen het concert met delen van het Magnificat van Vivaldi. Vervolgens worden door het koor een aantal muziekstukken van Haydn gezongen o.m. het mooie Dona Nobis Pacem en het bijzondere muziekstuk Der Sturm.

In een "Mozartdeel" voert het ensemble het Divertimento voor strijkorkest uit, het koor een tweetal liederen, waarna de dirigent met begeleiding van het ensemble een aria uit La Nozze di Figaro ten gehore zal brengen. Na de pauze volgen liederen van Tchaikovsky, Saint-Saëns en Rossini. Een motet van Andriessen wordt begeleid op het orgel. Met het ensemble worden een tweetal stukken van Karl Jenkins uitgevoerd. Afgesloten wordt met twee werken van Lloyd Webber, begeleid door ensemble en piano.

Het concert begint om 15.30 uur. Kaarten à € 10 (incl. koffie/thee) zijn te koop bij Nautaboek in Den Burg maar ook aan de zaal verkrijgbaar.