Afbeelding
Foto:

Aspergegenot met Rotaract op De Krim

Een zesgangendiner met asperges als hoofdingrediënt, het klinkt misschien wat overheersend. Chef-kok Michel Arends van Hotel Brasserie Rebecca bewees het tegendeel tijdens het aspergediner van Rotaract Texel dat woensdag gehouden werd in het 't Paviljoen op De Krim.

Het diner bood ruimte aan zestig personen en er bleven slechts vier stoelen leeg. De gasten werden met open armen ontvangen door de leden van Rotaract. Zodra iedereen een plaatsje had gevonden kon het feest beginnen. De bediening was in handen van Rotaract en personeel van Rebecca, in de keuken werd alles geregeld door Michel Arends die als verrassing maar zijn complete team belangeloos had meegenomen. Het diner trapte af met een soepje van asperges. Daarna volgde een Vitello tonato (gerechtje met tonijn) en een tussengerecht met schelvisfilet, kokkels, bleekselderij, kerrie-kokos en uiteraard asperges. De smaken waren perfect gecombineerd en de bijpassende wijnen maakten het af. Aan tafel zat de stemming er dan ook goed in. Tussen de gerechten door waren er een aantal sprekers. Zo vertelde Bert Keijser over het proces van het asperges telen, waarbij al een aantal jaren vooruit wordt gekeken en Jaap Lap gaf uitleg over de schapenhouderij. Er was bij hem ook ruimte voor een serieuzere toon. Hij uitte zijn zorgen over de toekomst van de schapenhouderij die steeds verder onder druk komt te staan. Doordat Lap dit op zijn kenmerkende, niet al te korte, wijze deed, bleef de stemming toch opperbest.

Daarna werd als hoofdgerecht lamsschouder met asperges en morieljes geserveerd en werd duidelijk waarom Lap het Texels lamsvlees zo belangrijk vindt. Het was genieten. Dit was het laatste gerecht met asperges, waarna nog een dessert en een kaasplankje volgden. Na zo'n vijf uur tafelen, gingen de gasten voldaan naar huis.

Traditiegetrouw is er een goed doel verbonden aan de diners van de Rotaract. Dit jaar was dat de Voedselbank. Het ingezamelde geld wordt besteed aan kinderfeestjes voor kinderen van de Voedselbank. Josje van den Berk vertelde dat er op Texel zestien gezinnen -"met 44 mondjes"- afhankelijk zijn van de Voedselbank en haar vrijwilligers.