Niels Jimmink nieuwe directeur Kabeltex

Wisseling van de wacht bij Kabeltex. Niels Jimmink wordt met ingang van 1 augustus 2017 de nieuwe Algemeen Directeur. Hij neemt daarmee een groot deel van de taken over van eigenaar en oprichter Jaap Drijver. Drijver richt zich voortaan sec nog op de technische zaken van het kabelnetwerk, dat afgelopen jaren grotendeels door glasvezel is vervangen.

Kabeltex werd opgericht in 1985, bouwde het kabelnetwerk gestadig uit en groeide uit tot het bedrijf met de huidige omvang. Bij het bedrijf zijn veertien werknemers in dienst en voorziet met haar netwerk en dienstverlening een belangrijke rol in de digitale infrastructuur op het eiland. Het merendeel van de particuliere huishoudens en bedrijven maken gebruik van diensten van het Texels bedrijf. Daarnaast levert het bedrijf TV-signaal aan bedrijven en collega providers in Nederland en daarbuiten.

Jaap Drijver (68) vindt het belangrijk dat Kabeltex als Texelse onderneming wordt voortgezet. Hij had er voor kunnen kiezen om het bedrijf te verkopen aan een van de landelijke gerenommeerde partijen. Dit zou tot gevolg hebben dat de huidige werkzaamheden verhuizen naar de overkant met alle gevolgen vandien voor de huidige werknemers. "Ik ben trots op het bedrijf en het netwerk dat ik samen met hen heb opgebouwd. Afgelopen jaren is door de aanleg van glasvezel veel geïnvesteerd in het netwerk en is de capaciteit (lees internetsnelheid) van het net dermate toegenomen dat we vooroplopen in de markt en aan de groeiende vraag van snellere dataverbindingen ruimschoots kunnen voldoen. Aankomende jaren wil ik mij volledig richten op de uitbreiding van het netwerk in het buitengebied, zodat ook de Texelaars die daar wonen en werken, de beschikking hebben over snel internet. Behoudens een aantal technische zaken, draag ik al mijn taken over aan Niels Jimmink, die sedert 2005 mijn huisbankier is en de cijfers van mijn bedrijf kent."

Niels Jimmink (47) heeft ruim 20 jaar in verschillende functies bij de ING gewerkt. De laatste vijf jaar bediende hij samen met zijn team middelgrote bedrijven in de regio Noord Holland. Daarvoor is hij rayondirecteur geweest van Schagen, Den Helder en Texel. "Niels beschikt over een groot netwerk op Texel en in Noord Holland, is cijfermatig goed onderbouwd en gewend om in teams en met belangrijke stakeholders te werken. Ook vervult hij als toezichthouder een bestuurlijke rol bij onderneming De Krim. Mede door zijn brede interesse, Texelse verbondenheid, ervaring, netwerk, communicatieve vaardigheden, beschikt hij over de ideale capaciteiten om mijn taken aan hem over te dragen. Met elkaar hebben we duidelijke afspraken gemaakt over de voortzetting van Kabeltex. Het bedrijf is onder zijn leiding in goede handen, zodat ik mij voortaan op de technische zaken kan richten en wat vaker vrij kan nemen."

Drijver blijft eigenaar van het kabelnetwerk, de provider (het bedrijf dat de dienstverlening verzorgt) wordt overgenomen door Jimmink.