Afbeelding
Foto:

Kunst "Take Care" op Novalishoeve

Klifhanger, de manifestatie van kunst op locatie bij De Hoorn, houdt tijdens de Lange Juni de expositie "Take Care" van kunstenaarsgroep Pagus Teysle in samenwerking met bewoners van Novalishoeve.

Pagus Teysle bestaat uit de Texelse kunstenaar Patrick Tanghe en Elly Werdler uit Groningen. Zij zijn de drijvende krachten achter het kunstproject Take Care, een kunstproject in de zorg. Novalishoeve heeft dit als pilot aangenomen. Pagys Teysle gebruikt kunst als middel en doel om een inclusieve samenleving te creëren, met plek voor iedereen. "Onze intentie is plannen te ontwikkelen en later aan te bieden aan andere instellingen. Aan het project werken verder mee Texelaars Rebecca Geskus en Klarina Combé en Laure Vreugdenhil en Kés Aerts uit Groningen. Op de Novalishoeve werken verschillende kunstenaars samen met bewoners en begeleiders aan uiteenlopende kunstwerken.

Tanghe probeert kleurervaring op te wekken, van blauw naar rood. Paviljoentje Oerd van Werdler roept met vlechtwerk (foto) vormen en beelden op die een verhaal vertellen of ervaring oproepen. Aerts "Round en Colored"is een omgehakte boom die met kleurrijke toevoegingen onderscheidend is gemaakt. "Zwaan" van Rebecca Geskus is Take Care weerspiegeld in een zwaan. De uitkijktoren van Vreugdehil symboliseert "het zorgen voor de tijd" (die achter en voor ons ligt). "Golf" van Combé is een schimmenspel in blauw op papier. Studenten van de Mbo-opleiding Noorderpoort uit Groningen, richting AV-specialist, maken een documentaire over het project.