HI-5 speelt een smeltkroes aan Amerikaanse muziek.
HI-5 speelt een smeltkroes aan Amerikaanse muziek.

Nog één nachtegaal in Drenthe

Alfons Griffioen blikt vooruit op de bands in De Worsteltent.


Op zondag 11 juni krijgt De Worsteltent de Drentse formatie Trust op bezoek. Grote namen als Cor Bakker en Harry Sacksioni begeleiden deze band en hebben het songmateriaal van Trust op hun repertoire gehad. De groep Trust is tien snaren en mooi meerstemmige zang, ritmisch ondersteund door percussie. Trust heeft een open geluid, de melodie en harmonieuze pop worden puur op de planken gebracht. Lead zangeres Joan Albrecht heeft met met haar stem alle nachtegalen in Drenthe een minderwaardigheidscomplex bezorgd, zodanig dat er geen meer te bekennen zijn in de gehele provincie. Blues en soft soul zijn de middelen, de toehoorders het ultieme doel. Can we trust them?

Eurovisie Songvestival

Op Vaderdag 18 juni, een altijd gewaagde combinatie, straatmuzikanten die optreden in een tuin. The Busquitos komen. Drink vanmiddag veel of geen alcohol om het allemaal te kunnen volgen. Van de Roaring Twenties tot gistermiddag. Alles komt voorbij. Hot Club, Jazz, Country, Pop, Klassiek, Disney en Hollywood songs. The Busquitos zijn graag geziene gasten op Oerol en andere festivals in binnen- en buitenland. The Busquitos wonnen in2012 de Zilveren Pet (Leiden), in 2013 de derde prijs op het internationale Strassen Festival Ludwigsburg (D) en verkozen tot de beste Nederlandse straatact 2013 door radio 2 Cappuccino (NCRV). En wie weet volgend jaar winnaars van het Eurovisie Songfestival 2018?

Tribal Blues

Zondag 25 juni Sugar Mama. Deze wat zoet aandoende naam is ontleend aan een blues standaard. De formatie speelt tribal blues, afgewisseld met Ierse invloeden.

Grote en roemruchte namen spelen een rol(letje) in het repertoire: Howling Wolf, George Thorogood, John Lee Hooker, Rory Callagher zijn zomaar figuurlijk aanwezig.

Ook is er wat ruimte voor andere stijl, zoals country met name muziek van Johnny Cash. Dus dan weten we dat de wereld in ieder geval doordraait, nietwaar Matthijs?

Een handvol muziek


Ik heb alvast wat vlaggetjes en slingers gekocht voor dit optreden. De band HI-5 komen er een feestje van maken hebben ze beloofd. De aanstekelijke muziek van HI-5 is diep geworteld in de kokende smeltkroes van de beste Amerikaanse muziek en heeft tot doel: Party! Met onnavolgbare toetsen en zang, scheurende tenor sax, vette gitaar, opzwepende drums en stuwende bas, speelt HI-5 vuige en lekkere Rythm&Blues, doorspekt met swingende Rock&Roll en meeslepende Blues.

Dus een Zondagmiddag uitrusten van het werk of andere precaire zaken, vergeet het maar! Meestampen, meedeinen, meeklappen, meezingen, kortom meebeleven is de boodschap, verpakt in een groot muzikaal cadeau!