Gerard Roeper met Sandra tijdens de prijsuitreiking.
Gerard Roeper met Sandra tijdens de prijsuitreiking. Foto: Marloes van der Vis

Succesvolle dag paardensporters tijdens gecombineerde wedstrijd

Tijdens de eerste gecombineerde wedstrijd van dit wedstrijdseizoen in manege Akenburg in Den Burg kwamen jong en oud aan de start in diverse disciplines van de paardensport.

's Ochtends werd er dressuur gereden en konden de allerjongsten meedoen met de Bixie. In deze rubriek rijden kinderen op hun pony, aan de hand van een begeleider, een dressuurproefje en werd er een echt parcours gesprongen. Tussendoor knutselden zij vol enthousiasme een naambordje van hun pony. De eerste prijzen waren voor Lotte Jongejan, Sophie Eelman, Lotte Kroon en Fien Schraag. Bij het springen gingen Sophie Snowden, Rosanne van der Slikke, en Fien Schraag er met de prijzen vandoor.

In de dressuur klasse B-paarden behaalde Sanne Vreugdenhil met haar paard Hollywood tweemaal een eerste prijs met 182 en 195,5 punten. Marylin Stroo-Brouwer reed in de klasse L1/L2 haar paard Sylvona naar een eerste en derde plaats met mooie scores van 206 en 190,5 punten. Stans Plaatsman werd in de tweede proef als beste bestempeld met maar liefst 206 punten. Marloes Bastiaanse zadelde het paard Unforgettable van Leonie van Schaik en pakte in beide proeven een tweede plaats met 197 en 194 punten. Mirjam Hin was in de afsluitende M1/M2 klasse goed op dreef. Met 192,5 en 192 punten schreef ze beide proeven op haar naam. Ilona van der Vis reed naar een nette score van 185 en 186 punten en mocht twee tweede prijzen in ontvangst nemen.

Bij de pony's was Luna Hidalgo in de klasse B in beide proeven oppermachtig. Ze scoorde 201 en 197,5 punten. Hildago verwees daarmee Marieke Waaijer naar een tweede plaats met mooie scores van 194 en 192 punten. In de klasse L1/L2 wist Roos Bloemendaal de jury te imponeren en kreeg hiervoor 191,5 en 187 punten, goed voor een eerste plaats in de eerste proef. Roos Kikkert werd in de tweede proef eerste met 196 en 186 punten. Kikkert mag nu promoveren naar de klasse M1.