Linde en Nynke van de Fontein tekenden voor de scholierenkrant bijstaande strip.
Linde en Nynke van de Fontein tekenden voor de scholierenkrant bijstaande strip. Linde en Nynke van de Fontein

Lubertischool: Meisjes redden een schaap

Vorige week donderdag hebben de meisjes genaamd: Mery-lou Moormann en Luna Marin Hidalgo een schaap gered. Ze fietsen uit school langs de Pontweg en zagen een schaap op zijn rug liggen. Ze stapten meteen af en Luna ging de wei in. Toen zagen ze het schaap op zijn rug liggen, het schaap was er slecht aan toe. Toen ze het schaap overeind hadden gekregen kwam de brandweer en zei tegen de meiden: "Goed gedaan meiden!" en zo is het schaap gered. Dus als je een schaap op z'n rug ziet liggen. Probeer hem dan te helpen!

Door Liv en Sophie van de Lubertischool

De moppentrommel van De Vliekotter

Waarom heeft een oen een leeg en een vol glas op zijn nachtkastje staan? Omdat hij soms wel dorst heeft en soms niet.

Hoe vangt een oen een vogel? Hij gooit zijn kat in de lucht.

Een olifant en een muis lopen door de woestijn. De muis heeft het goed want hij loopt in de schaduw van de olifant. Maar de olifant krijgt het steeds warmer hij vraagt aan de muis: Mag ik zo ook even in jouw schaduw lopen?

Twee blondjes staan voor een verkeerslicht. Als het groen wordt zegt het ene blondje: "Het is groen." De ander die denkt even na en zegt dan: "Een kikker."

Het heeft een slurf en is goed te drinken: olifanta.

Het is wit en het ontploft: boemkool.

Het is wit met zwarte strepen en heeft het prima gedaan: zebravo                

Wat doet een dom blondje in de woestijn? Stofzuigen

Drie mensen stappen een voor een de trein in. Een uur later stappen ze uit hoe laat is het dan? Eén voor twee

Een man staat in een cafe te pronken met zijn nieuwe Rottweiler. Hij zegt dat het zijn allersterkste hond is. Even later komt er een man met een grote, lelijke, gele hond binnen lopen. De man met de Rottweiler lacht de man met de lelijke hond uit, maar de lelijke hond ziet dat en stort zich bovenop de Rottweiler. Het baasje van de Rottweiler schrikt zich kapot. "Ma, maar hoe heeft jouw lelijke hond mijn mooie Rottweiler geplet." Dan loopt de man het café uit en komt later met twee Rottweilers aanlopen maar de grote lelijke hond stort zich ook bovenop hen. Het baasje van de Rottweilers is nu nog verbaasder. Hoe doet die dat toch. De man loopt het café uit en komt met drie Rottweilers terug. maar toch, de grote lelijke gele hond stort zich ook op hen. Nu geeft het baasje van de Rottweilers zich over. Hij vraagt uitgeput: "Hoe doet hij dat toch?" Dan zegt het baasje van de lelijke hond: "Weet ik niet maar ik weet wel dat hij sterker was toen hij nog wel manen had."

Jesse Kooistra van de Vlliekotter