Mila en Pien van de Thijsseschool interviewen de hoofdredacteur Gerard Timmerman
Mila en Pien van de Thijsseschool interviewen de hoofdredacteur Gerard Timmerman Foto: Job Schepers

Thijsseschool interviewt hoofdredacteur: "Leuk om met nieuws bezig te zijn"

Mila en Pien van de Thijsseschool interviewden Gerard Timmerman, hoofdredacteur van de Texelse Courant.

Wie is Gerard?

Gerard is 55 jaar oud en heeft een dochter (stiefdochter), woont samen met zijn vriendin in Oosterend. Hij is geboren in Grootebroek en is na tien maanden naar Texel verhuisd

Was dit het werk wat je vroeger ook al wilde doen?

"Nou ik vond het wel altijd leuk om met het nieuws bezig te zijn. Na de voetbal wedstrijden van Den Hoorn schreef ik verslagen over de wedstrijden en stuurde die op naar de Texelse Courant". Eerst dacht Gerard dat het altijd heel moeilijk was om bij de krant te werken. In die tijd werkte Gerard in het bloembollenbedrijf van zijn vader. In 1990 kreeg hij een aanbod om bij de Texelse Courant te komen werken. Na negen jaar werd Gerard hoofdredacteur van de Texelse Courant.

Wat is het leukste wat jij voor de krant mocht schrijven?

''Nog niet zo lang geleden was er een man die 45 jaar geleden een meisje heeft ontmoet. Maar het is toen uitgegaan. Daarna verhuisde de man naar Amsterdam, maar hij had nog wat van haar; een medaillon. Dit wilde hij graag aan haar teruggeven. Hij belde de Texelse Courant om een oproep in de krant te zetten om de vrouw te vinden, maar toen bleek al snel dat ze naar Australiƫ was geƫmigreerd. Die vrouw is toen terug naar Texel gekomen en heeft dat medaillon opgehaald."

Wat vind je het leukst bij de krant ?

"We maken de krant voor de lezers. Natuurlijk vind ik elke dag hier leuk. Toen ik hoofdredacteur kreeg ik meer verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld of iets in de krant komt of niet. En als iemand bijvoorbeeld een nieuw idee heeft, is het leuk om te kijken of en hoe we dat een plekje kunnen geven.

Heeft u nog hobby's buiten de krant ?

"Buiten de krant maak ik graag muziek, ik speel gitaar en een beetje mondharmonica. Ook doe ik aan sport, zoals wielrennen. Ik heb zelfs meegedaan met de dorpenronde. Als huisdieren hebben we twee leuke poezen."

Colofon

De Texelse Scholierenpagina is een project van de gezamenlijke Texelse basisscholen, OSG De Hogeberg en de Texelse Courant.