Texelrunners

De Texelrunners doen komend weekend voor de zevende keer mee aan de Roparun van Parijs naar Rotterdam.

De Texelaars lopen onder het vaste nummer 284 waarmee ze te volgen zijn op de site van de Roparun en de social media van de non-stop estafetteloop. De Texelrunners reizen zaterdagochtend af naar Frankrijk waar ze in de avond van start gaan voor de 532 kilometer lange loop. Daarmee wordt geld ingezameld voor mensen die zijn getroffen door kanker. De groep bestaat uit acht lopers, vier fietsers, zes chauffeurs en kaartlezers, twee fysiotherapeuten, twee cateraars en een teamcaptain.

De Texelrunners starten dit jaar wat vroeger dan voorgaande jaren, zodat ze meer meekrijgen van alle festiviteiten onderweg. Voorgaande jaren startten de Texelrunners op basis van hun gemiddeld verwachte snelheid meestal aan het begin van de nacht met als gevolg dat in een hoop dorpen de festiviteiten al aflopend waren als zij voorbij kwamen.

Alle deelnemers komen maandag aan op de Coolsingel in Rotterdam waar de Roparunners een grootse ontvangst wacht. Tijdens de Roparun wordt non-stop achter elkaar gelopen. Gemiddeld om de kilometer wisselen de lopers elkaar af. De inspanningen leiden onder meer tot aangeboden vakanties op het eiland voor gezinnen die getroffen zijn door kanker en een keuken in het hospice in Den Burg.