Texelse goederen voor Moldavië.
Texelse goederen voor Moldavië. Foto: Hulp Oost-Europa

Texelse goederen naar Moldavië

Stichting Hulp Oost-Europa Texel heeft een nieuw transport met goederen naar Moldavië laten vertrekken. De goederen zijn afgelopen week aangekomen op bestemming in de hoofdstad Chisinau.

Het transport is volgens Ria van der Vis betaald door een particulier die anoniem wil blijven. Er zijn onder meer nieuwe schoenen (waaronder veel kinderschoenen), kleding, dekbedden, linnengoed, huishoudelijke goederen, incontinentiemateriaal, bedden, matrassen, rollators naar Moldavië gebracht. "De hulpgoederen zijn met name bestemd als hulp aan de ouderen die niet rond kunnen komen van hun pensioen en in grote armoede moeten zien te overleven", aldus Ria van der Vis. "Het is ook voor kinderen, om ze naar school te helpen en voor kinderen die op straat moeten leven in Chisinau." De stichting heeft een contactpersoon in de Moldavische hoofdstad die ervoor zorgt dat de spullen op de juiste plek terecht komen.

Volgens Van der Vis blijft het nog altijd een probleem om aan geld voor transporten te komen. "Ook omdat er veel goederen bij ons binnen komen." De Stichting Hulp Oost-Europa kan gesteund worden via NL18RABO 03625 21905.