Liselotte, Lena, Marit, Annabel, Robin en Emiel van de mixed jeugd tot en met 14 jaar.
Liselotte, Lena, Marit, Annabel, Robin en Emiel van de mixed jeugd tot en met 14 jaar. Foto: Erik Grootes

Laatste ronde voor tennissers

Drie kampioenschappen en één degradatie. Dat is de oogst voor tennisvereniging Deuce in de competitie van de KNLTB die afgelopen weekend de laatste speelronde kende.

Het talentvolle jongensteam t/m 17 met Max Tuntelder, Sem Vermeu, Meinte van Lingen en Bram de Ruijter won met 5-1 tegen Schoorl en werd daardoor kampioen. De jongens komen volgend jaar uit bij de senioren. Het mixed team t/m 17 met Tessa Maat, Luna Dral, Thomas Schipholt, Hendrik Franssen en de broers Jesse en Rens Schoots hebben zich goed door dit leerjaar heen geslagen met een knappe vijfde plek. Volgend jaar kunnen ze oogsten, net als het mixed team t/m 14 jaar met Liselotte Langedam, Lena Gerecht, Marit Eelman, Annabel Franssen, Robin Westerbrugge en Emiel Uding.

Bij de herenteams handhaafde Deuce 1 zich in de competitie door een 5-1 overwinning op 't Zand. Teamcaptain Baruch Coutinho had er na vier speelronden nog een hard hoofd in, maar Deuce werd uiteindelijk derde. "Dat is na het kampioenschap van vorig jaar een prima prestatie." Deuce 2 werd twee weken geleden al kampioen en mag zich volgend jaar gaan meten in dezelfde klasse als Deuce 1.

Bij Deuce 3 nam Hans Witte met twee overwinningen op 't Zijpke op gepaste wijze afscheid van het wedstrijdtennis, Deuce 3 eindigde ook dit jaar in de middenmoot. Het 35+ team mag het volgend jaar ook een klasse hoger gaan proberen; Jacques Deppe, Peter Koster, Ferry Hoveling, Shaju Devassy, Walter Oskam en Ynte Adema werden zonder te spelen kampioen. Het mixed team met Remko Spelde, Bram de Ruijter, Elleke van Heerwaarde en Beau Biesboer greep net naast het kampioenschap.

Dames 1 van Deuce heeft zich niet kunnen handhaven in de tweede klasse, de laatste thuiswedstrijd tegen Zeemacht werd met 2 – 4 verloren waardoor degradatie een feit is. Het tweede damesteam won de laatste wedstrijd met 6-0 dankzij Iris van der Vis , Marissa Vlaming, Kim Manshanden en Annabel van Zon, waardoor zij op een vierde plaats eindigen.