The Great Communicaters, Rilan and the Bombardiers, Skapiche, Christon en Project Bongo.
The Great Communicaters, Rilan and the Bombardiers, Skapiche, Christon en Project Bongo. Foto:

Terug naar de basis

Sommeltjespop keert terug naar de basis: intiem, sfeer, leuke, talentvolle bands en één dag. Met een knipoog naar het strand, hoofdsponsor Paal 17 bouwt een compleet strandpaviljoen. Het belooft op 1 juli in De Waal een dag vol verrassingen te worden.

De veertiende editie alweer van Sommeltjespop, van begin af aan op het sfeervolle landje bij De Waal waar de rust één keer per jaar plaats maakt voor een hoop reuring. Dan wordt daar het grote hoofdpodium opgebouwd, nog een aantal tenten met kleinere podia en andere voorzieningen. En voor het eerst een strandpaviljoen. Kosten noch moeite zijn gespaard om er een mooi en gezellig festival van te maken. Een zomerse sfeer dus op het landje waar allerlei leuke, bijzondere en verrassende dingen staan te gebeuren. "We zetten honderd procent in op sfeer, we gaan een hoop lol maken met elkaar", vertelt producent Jeroen Schoo. Muziek is uiteraard een belangrijk ingrediënt. "We zijn op zoek gegaan naar mooie, talentvolle bands. Geen hele grote namen, wel stuk voor stuk leuke bands. Mensen zullen blij verrast worden, er komen allerlei stijlen voorbij, van rock tot rap, naar soul, reggae, Indie, we gaan dit jaar alle kanten op, Sommeltjespop is heel breed geprogrammeerd. En er zit geen enkele commerciële gedachte achter, we willen het gewoon iedereen naar de zin maken."

Bands die optreden zijn: Skapiche. Zij zullen voor een vrolijk sfeertje zorgen in De Waal. Een grote band, met een eigen versie van ska, gemixt met punk, rock en polka. Ze weten van elk optreden één groot pompend feest te maken. Andere band die optreedt is Rilan and the Bombardiers. Rilan zal met een mix van soul, funk, hiphop, disco, rock, jazz en klassiek voor een aanstekelijk sfeertje zorgen. "Ik heb ze live gezien, helemaal te gek!" En zo komen er meer namen voorbij. Project Bongo is een mix van electronische beats, synthesizer en gitaren vermengd met popsongs. De Haagse indierockband The Great Communicators voelt als een fijne rondrit langs de kust met de wind in je haren. En ten slotte Christon, tevens support act van K's Choice tijdens hun Anniversary Tour. Naast de bands gaan er ook dj's aan de slag. Ook zij zullen ervoor zorgen dat 's avonds "het dak er af gaat".

Strandbrouwersbar

Sommeltjespop: bandje kijken en luisteren, biertje drinken. Dat laatste kan volop in Strandbrouwersbar Waal 17, een knipoog naar Paal 17. In en rond dit strandpaviljoen zal van alles te beleven zijn. Sommeltjespop is ook een familiefestival voor jong en oud. Aan de jeugd is volop gedacht. "We gaan leuke dingen doen voor kinderen. Daarvoor werken we samen met het gespecialiseerde bureau Zeezelaar. Met als thema Waddenrovers gaan zij allerlei leuke dingen doen met kinderen. Zo is er onder meer een project met gejutte spullen.

De poort van Sommeltjespop gaat open om 13:00 uur, het eerste optreden op het hoofdpodium begint om 15:00 uur. Entree €10,- in de voorverkoop, jeugd onder de 18 jaar betaalt €2,50. Meer informatie over Sommeltjespop, onder meer de bands en dj's die optreden, staat op de website www.sommeltjespop.nl. Daar kunnen ook kaartjes worden besteld.