Lyanne Hooijschuur en Erwin Goënga van de PLUS Supermarkt te midden van medewerkers.
Lyanne Hooijschuur en Erwin Goënga van de PLUS Supermarkt te midden van medewerkers. Foto: Gerard Timmerman

Geen dag hetzelfde bij de PLUS Hooijschuur

"Een bedrijf dat veel afwisseling biedt, vol verrassingen zit en met een mooie toekomst." Volop uitdaging voor Erwin Goënga en Lyanne Hooijschuur. Samen runnen ze de PLUS Supermark in De Cocksdorp, het familiebedrijf dat al ruim 30 jaar bestaat.

"Ik kreeg het bedrijf met de paplepel ingegoten", vertelt Lyanne. Voor studie verhuisde ze naar de overkant. "Wat ik ontzettend leuk vond was marketing- communicatie en evenementen. Voor mijn werkgever heb ik evenementen en persreizen georganiseerd." Toen haar vader (Kleis) aangaf dat hij wilde stoppen, werd er in haar richting gekeken. "Ik was er inmiddels wel achter dat ik niet de meest geschikte persoon ben om onder een baas te werken. Ik ken het bedrijf goed en het mooie van de PLUS Supermarkt is dat geen dag hetzelfde is, dat houdt het spannend." Erwin: "Het is een bedrijf dat in de familie zit, dat geeft ook een soort rust. Je weet waar je aan begint." Zijn kennis als oud-wielrenner over het fietsen, maar ook zijn zakelijke kwaliteiten, bracht hij daarna in de praktijk bij diverse bedrijven. Maar inmiddels runt hij samen met Lyanne alweer een jaar de PLUS. Van het plan om stapsgewijs in het bedrijf te groeien, kwam weinig terecht toen Kleis vorig jaar werd getroffen door een hartstilstand (het gaat inmiddels weer goed met hem) en Lyanne zwanger raakte. Zij: ''Ik zat thuis, Erwin werd gelijk voor de leeuwen geworpen." Geen sinecure om dan een bedrijf te runnen met om en nabij 23 vaste medewerkers en in het hoogseizoen bijna zestig personeelsleden. Ook een bedrijf met grote seizoensinvloeden, veel verse producten en allerlei andere uitdagingen. Na die hectische start is de rust inmiddels weergekeerd. Ofschoon je van echte rust niet kun spreken, hectiek is nu eenmaal aan de orde van de dag in dit supermarktbedrijf. Ze hebben de taken verdeeld. Erwin: "Lyanne is meer van de korte lijnen, de dagelijkse bedrijfsvoering, werkroosters en dat soort zaken. Terwijl ik meer met de langere termijn bezig ben."

Een prachtig bedrijf, met een mooie historie. Opgebouwd door haar vader, eerst met ventwagens, later de winkel in het dorp en drie jaar geleden verhuisd naar de huidige locatie. Veel veranderingen, maar waar ook veel hetzelfde bleef. "Medewerkers die hier dertig jaar geleden begonnen, werken hier nog steeds. Trots zijn wij op hen en zij ook op het bedrijf. Wij vinden het de mooiste supermarkt van Texel. Fris, klimaatneutraal en MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Voedselverspilling wordt tot een minimum beperkt mede dankzij een speciale app en personeel met jarenlange ervaring. Best lastig voor een bedrijf met veel versproducten, waarbij de klandizie met de dag wisselt. Met hulp van vakantieplanners, automatisering en andere hulpmiddelen proberen ze de drukte in te schatten en de benodigde inkoop daarop af te stemmen. Desondanks kunnen er wel eens grote hoeveelheden overblijven. "Die geven we dan aan de voedselbank."

Erwin: "We doen er alles aan om de winkel zo prettig en aantrekkelijk mogelijk te houden, voor de klanten én voor de medewerkers." Dat werkt. De winkel, waar je aan de overkant van de straat dichtbij kunt parkeren, trekt veel klanten. Niet alleen uit de omgeving, ook elders van Texel. "UIt Oudeschild, Den Burg, zelfs van 't Horntje komen ze hier naar toe." Ook de enige winkel op Texel waar klanten zelf hun artikelen kunnen inscannen. En het ophalen en laten bezorgen van de boodschappen is sinds een jaar mogelijk. "Erg handig voor mensen uit de buitendorpen of die niet meer zo goed ter been zijn".