Coupure van de baan

De gemeenteraad heeft definitief besloten af te zien van de aanleg van een coupure in de dijk in Oudeschild.

Texels Belang ondernam woensdagavond tijdens de raadsvergadering nog een laatste poging, maar de partij kreeg er de handen niet voor op elkaar. Veronne Koot (TB) zei het jammer te vinden dat de raad nooit een kostenraming heeft gehad. Dries Veltkamp (PvdA) riep in herinnering dat er ooit een bedrag van vier miljoen is genoemd en daar bleef het verder bij.

Er wordt nu verder tijd gestoken in andere maatregelen om dorp en haven beter met elkaar te verbinden. Dat behelst onder meer een verbeterde trap en een nieuwe, traploze dijkovergang voor mindervaliden en mensen met kinderwagens, de aanleg van een trap tussen het parkeerterrein voor Kalverboer en de Laagwaalderweg en een betere uitstraling voor de Barentszstraat en de Laagwaalderweg.

De raad besloot het plan om de IJsdijk ter hoogte van de kluft af te sluiten en De Vang te verbeteren nu nog niet uit te voeren. Jan Aris Eelman (Eiland Belang) stemde tegen. Hij wees erop dat de bocht aan het begin van de De Ruyterstraat in verbinding met de Barentszstraat erg krap is en dat gaat volgens hem in de toekomst een probleem worden. "Met name grote trailers en vrachtwagens met aanhangwagens zullen de bocht niet kunnen maken. Met tegenverkeer zal dit een drama worden."