Teleurstelling D66

Teleurstelling woensdagavond bij D66 in de gemeenteraadsvergadering.

De partij had een voorstel voorbereid om de aanbesteding voor de nieuwe sporthal in Den Burg aan te passen, maar de aanbesteding bleek een paar dagen voor de raadsvergadering al in gang te zijn gezet. Van de Wetering voelde zich niet serieus genomen door het college.

D66 had een voorstel gemaakt om het onderhoud voor de komende twintig jaar mee te nemen in de aanbesteding. Dat was oorspronkelijk een wens van de gemeenteraad, maar het college besloot die wens niet over te nemen. Wethouder Frank Kingma zei dat het proces "gelopen is zoals het gelopen is." Nu is er sprake van een zogeheten Design and Build-aanbesteding en als het aan D66 had gelegen was er gekozen voor Design, Build en Maintenance (onderhoud).

De aanbesteding van de nieuwe sporthal in Den Burg is op 19 mei gepubliceerd op www.tenderned.nl, een online marktplein voor aanbestedingen van de Nederlandse overheid. Gegadigden kunnen zich tot 10 juli inschrijven. Volgens de aanbesteding moet er een sporthal met een sportvloer van 28 x 48 meter met tribunecapaciteit voor minimaal 300 toeschouwers komen die deelbaar is in drie gelijke zaaldelen. Ook komen er twee sportzalen met een sportvloer van elk 16 x 28 meter en een horecavoorziening.