Oud-gemeentesecretaris blijft

taken voor gemeente uitvoeren

Hij is niet langer gemeentesecretaris/algemeen directeur, maar Rob van Menen blijft wel voor de gemeente werken.

Dat heeft burgemeester Michiel Uitdehaag gezegd in een toelichting op het vertrek van de gemeentesecretaris. Volgens de burgemeester zijn beide partijen van mening dat zijn invulling van de functie niet aan de verwachtingen voldeed, waarna Van Menen vorige week besloot zijn functie per direct niet langer te vervullen. Bekeken wordt nu welke taken Van Menen voor de gemeente gaat uitvoeren. Carla Kersbergen uit Den Burg, manager van de afdeling beleid bij de gemeente, neemt de functie van gemeentesecretaris/algemeen directeur tijdelijk waar. Van Menen was sinds februari 2014 gemeentesecretaris.

Volgens Texel 2010 is een aantal cruciale vragen over het vertrek niet beantwoord, waardoor de partij vragen aan het college heeft gesteld. Texel 2010 hanteert daarin de woorden dat het college hem uit zijn functie heeft ontheven. De partij wil weten of het gegeven dat Van Menen zich niet op Texel wilde vestigen de enige reden was om hem uit zijn functie te ontheffen. Als er meer redenen zijn geweest, wil Texel 2010 daar graag meer over horen in summiere bewoordingen. De burgemeester ging woensdag desgevraagd inhoudelijk niet verder in op vragen van de media over het vertrek.

De partij heeft het college gevraagd of het klopt dat "iemand vanuit het ambtelijk apparaat het bericht van het afscheid nemen van de gemeentesecretaris heeft gelekt naar de Texelse Courant en of dat niet strafbaar is?" Vorige week maandag werd iedereen op het gemeentehuis op de hoogte gesteld en een dag later stond er een bericht in de krant. Texel 2010 zegt van het college ook nog antwoorden te krijgen op vragen die over reis- en verblijfskosten van de gemeentesecretaris werden gesteld.