Jos en Paul Bakker hebben de Schapencup gekregen van Ivo Huizinga.
Jos en Paul Bakker hebben de Schapencup gekregen van Ivo Huizinga. Foto: Victor Maat

Schapencup Texel'94 voor Jos en Paul Bakker

Verrast en dolblij waren ze. Jos en Paul Bakker kregen van het weekend na afloop van een toernooi voor G-voetballers bij Texel'94 tot hun verrassing de Schapencup overhandigd. De voetballende tweeling kreeg de prijs als oeuvreprijs en eerbetoon voor hun lange carrière op het veld. De twee broers, die in april hun laatste wedstrijd met het G-team speelden, zijn een halve eeuw actief geweest. Menig doelpunt kwam op hun naam en ze verzorgden met verve de PR van het G-voetbal. Ivo Huizinga reikte de Schapencup aan ze uit.

De Schapencup bestaat sinds 2004 toen het derde elftal van Texel'94 met het Schapencuptoernooi begon. De cup is een sportiviteitsprijs voor sportieve spelers geworden. Jos en Paul trokken afgelopen weekend nog een keer de voetbalschoenen aan om met het team De Druppels mee te doen aan het G-toernooi. Ze kwamen in actie tegen De Zouaven, Zwaluwen'30 en Overamstel. Vervolgens speelde het team ook nog tegen Texel'94 en wederom De Zouaven.

Bij de Penaltybokaal scoorden Jeffrey Stendert (De Druppels) en Twan Weijers (Texel'94) elk vier keer. De overwinning ging naar een speler van HOSV.