De letters
De letters "I love Texel" van Peter Dral. Foto: Peter Dral

"I love Texel" rijdt over eiland

Peter Dral uit Den Burg heeft een trailer laten maken met daarop in het groot de letters "I love Texel" om promotie voor het eiland te maken. De letters (meer dan een meter hoog) waren vorige week voor het eerst op het eiland en trokken meteen de nodige aandacht van toeristen die er foto's van maakten.

Dral liet zich inspireren door Amsterdam en Aruba waar met soortgelijke letters eveneens promotie wordt gemaakt. Daar zijn het veelvuldig gefotografeerde herkenbare objecten geworden.

De letters zijn gecombineerd met een website (www.ilovetexel.nl) en pagina's op Facebook, Instagram en Twitter waarop mensen foto's met de letters kunnen plaatsen en verhalen over hun bezoek aan Texel kunnen achterlaten. Dral Media gaat ook afbeeldingen en T-shirts van de letters verkopen.

De trailer is volgens Dral gratis beschikbaar voor Texelse evenementen. Hij wil de letters ook op diverse plekken op het eiland laten opduiken. Er waren eerst plannen om de letters op een vaste plek neer te zetten, maar daar was de gemeente volgens Dral niet zo happig op. Hij zegt met het initiatief iets terug te willen doen voor het eiland.