The Dream.
The Dream. Foto: Persfoto

Drie korte balletten in Cinema Texel

Beleef The Royal Ballet op haar allerbest tijdens een fantastische avond met drie korte balletten, live in Cinema Texel op woensdag 7 juni om 20:15. De drie werken, The Dream, Symphonic Variation en Marguerite & Armand zijn drie van de meest geliefde juweeltjes uit het repertoire van The Royal Ballet.

The Dream is een meeslepende interpretatie van Shakespeare's 'A Midsummer Night's Dream'. Het stuk draait om de komische verwarringen van Shakespeare's stuk en de wonderlijke verwikkelingen rond twee koppels van sterfelijke geliefden en de humoristische, dartele capriolen van Bottom, vertolkt door een mannelijke danser die en pointe danst. Felix Mendelssohns beroemde score gaat perfect samen met de aantrekkelijke choreografie. Symphonic Variations is een kenmerkend hoogtepunt in Ashtons repertoire. Het stuk is geschreven voor slechts zes dansers en de choreografie munt uit in snelle en langzame tempi in een rijk kader van sereniteit en ruimtelijkheid. Marguerite & Armand vertelt het verhaal van Marguerite, een Parijse courtisane die op haar sterfbed ligt.

Kaarten voor deze voorstelling kosten €21,50 per persoon en zijn te verkrijgen aan de kassa of via de website van Cinema Texel www.cinematexel.nl/events/.