SVO sluit af met stevig verlies en recht de rug voor nieuw seizoen

Stof tot nadenken en volgend seizoen met frisse moed beginnen. Veel anders valt er niet te concluderen na de slotwedstrijd van SV Oosterend zondag tegen Vesdo. De Oosterenders verloren met 0-8.

Het was de laatste wedstrijd. De gasten hadden nog kans om een periode te pakken en waren volledig op oorlogssterkte. Oosterend had een redelijke basis met aanvulling van 4 spelers uit de JO 19 selectie, waaronder Stein Brouwer en Chris die Knight hun debuut maakten. Vesdo gaf meteen druk, maar Oosterend wist dat goed op te vangen. Er werd af en toe leuk gecombineerd en zeker een sterk spelende Ben Daalder was een plaag voor de verdediging van Vesdo. Roderick Kampstra viel in als doelman en stond zijn mannetje. Maar de 42e minuut schoot een opkomende man van Vesdo op doel en via een kaats met de scheids kwam de bal voor de voeten van een Vesdo'er. Die rondde af: 0-1. Drie minuten later was het opnieuw raak: schot op het doel de keeper stopt en een aanvaller van de tegen partij rondt keurig af: 0-2. Na de rust bleef het systeem hetzelfde maar Jan Willem Ellen werd vervangen door Stein Brouwer. Oosterend begon sterk in de tweede helft, Ben Daalder en Hessel Bos kwamen gevaarlijk voor het doel maar het kwam niet tot een goed schot of eindpass om de bal in het doel te krijgen. De verdediging van SV Oosterend verrichtte goed werk en creƫerde zelf een aantal kansen op de aansluitgoal maar een score bleef uit. Na 70 min goed spel van de Strenders was de energie op en kwam het slot offensief van Vesdo, ze gaven wat extra druk en 72e min scoorde ze de drie nul. Daarna kon Oosterend weinig doen dan alleen maar de ballen wegwerken. Vesdo bleef scoren en na zeven minuten stond het 0-6. De Wedstrijd was gespeeld, de koppen gingen naar beneden en tot overmaat van ramp werd er nogmaals gescoord 0-7 en gaf de scheidsrechter de 89e min ook nog een penalty 0-8. Er had niet meer in gezeten, SV Oosterend had moeten scoren in het begin van de 2e helft dan was de eindstand anders geweest. SVO kijkt terug op een bewogen seizoen met een mooie eindsprint.