Fermonia Boys uit Heerlen had weinig in te brengen tegen Texel.
Fermonia Boys uit Heerlen had weinig in te brengen tegen Texel. Foto: Willem Sangers

Texel gaat verder in nacompetitie

De zaalvoetballers van Texel Futsal treden komende vrijdag 26 mei en vrijdag 2 juni aan tegen 't Veerhuys uit Hoorn in de nacompetitie van de eerste divisie.

Texel bereikte de tweede ronde van de nacompetitie door vrijdagavond met 11-5 af te rekenen met Fermonia Boys uit Heerlen. Tegen 't Veerhuys kunnen de Texelaars vol aan de bak. Het is een sterke ploeg die eredivisie speelde en waar Texel een paar keer van verloren heeft.

De eerste wedstrijd is thuis in Ons Genoegen in Den Burg. Coach Martijn de Veij hoopt dat Texel dan meteen goed voor de dag kan komen om punten te pakken. Afgelopen vrijdag was daar tegen Heerlen zeker sprake van. Texel kwam sterk uit de startblokken met een snel doelpunt van Pieter Jan Eelman, waarna het voor de gasten duidelijk was dat er weinig te halen viel. Texel speelde goed combinatievoetbal en had een hoog tempo. Fermonia Boys begon wel doelpunten te maken, nadat hun keeper ging meevoetballen, maar verder dan 7-4 reikte de aansluiting niet. De thuisploeg had veel steun van het publiek: de tribunes van de sporthal zaten vol.

De wedstrijd van komende vrijdag 26 mei begint een keer niet om 20:45, maar al om 18:45 uur, zodat de tegenstander met de laatste boot terug naar Hoorn kan gaan. Als het Texel lukt om ook 't Veerhuys in beide duels te verslaan, wacht er een derde en laatste duel tegen een nu nog onbekende tegenstander. In dat duel wordt dan uitgemaakt wie er promoveert naar de hoogste klasse van het zaalvoetbal in Nederland.