Afbeelding
Foto: Willem Sangers

Historisch prestatie Texel'94 in beeld

Uitzinnige vreugde bij Texel'94 donderdagavond na het behalen van het kampioenschap in de Derde Klasse A en de promotie naar de Tweede Klasse. Een historische prestatie die door spelers en aanhang uitbundig werd gevierd.

Op de foto's van Willem Sangers beelden uit de wedstrijd in Schagen op het terrein van SRC.

1. Hoe de razendsnelle Texelse vleugelspeler het de verdedigers van Spartanen moeilijk maakt. Yorgo Helleman maakte het tweede doelpunt.

2. Doelman Alexander Smit had een flink aandeel in het succes van zijn ploeg. Met katachtige reacties behoedde hij zijn ploeg voor menig tegentreffer. Hier maakt hij met zijn vuist een vijandelijke aanval onschadelijk.

3. Spelers buitelen bij de cornervlag over elkaar heen nadat Texel'94 heeft gescoord.

4. Trainer Wesley Visser, reserves, wissels, verzorging en begeleiding tellen gespannen de laatste minuten van de wedstrijd weg.

5. Uitzinnige vreugde na het behalen van het kampioenschap.

6. Jeroen Vlaming test met zijn tanden de medaille.

7. Met de oorkonde in de hand vieren spelers het feest langs de zijlijn.

8. Spelers tussen een erehaag op de boot.

9. Het meegereisde Texelse legioen langs de zijlijn bij SRC.

Trainer Wesley Visser: "Super als je op deze manier zó kan afsluiten. Vooral was er veel emotie bij spelers en staf, maar ik wist: deze wedstrijd gaan we pakken. Texel'94 heeft mij weer plezier gegeven in het trainersvak, ik zal deze club nooit vergeten." Komend seizoen gaat hij aan de slag bij Reiger Boys. Elftalbegeleider Rob van de Stap: "Iedereen heeft voor elkaar gestreden, een terecht kampioen."

Doelman Ali Smit: "Ik ben de sluitpost, maar we doen het met z'n allen. We gingen er vol in, een fantastisch team. Ik ben zó trots."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding