Eline Jongejan, Robbie Düring en Roos Tijssen met een speciale trui van de voorstelling.
Eline Jongejan, Robbie Düring en Roos Tijssen met een speciale trui van de voorstelling. Foto: Jeroen van Hattum

'Elke dag mee bezig'

Het begon allemaal vrij rustig met oefenen en repeteren, maar momenteel staat voor Roos Tijssen, Robbie Düring en Eline Jongejan vrijwel alles in het teken van de aankomende uitvoering van de rockopera Jesus Christ Superstar.

Met 16, 18 en 24 jaar zijn de dames de drie jongsten binnen de cast. Het weerhoudt ze niet van een diversiteit aan rollen. Ze zitten alle drie in het koor van de rockopera en spelen daarnaast ook de melaatsen dan wel apostel, priester of engel.

Ongeveer een jaar geleden deden ze auditie, waarna het spel op de wagen kwam. "Ik wilde hier graag bij zijn", vertelt Eline die al van jongs af aan zingt. "Zingen is wat ik het liefste doe." Hetzelfde geldt voor Robbie en Roos. Robbie werd door haar moeder Aya, ook actief in de muziekwereld op het eiland, op de rockopera gewezen.

Voor Roos is Jesus Christ Superstar nagenoeg een familie-aangelegenheid. Vader Lucas Tijssen is initiatiefnemer van de Texelse uitvoering en speelt in de band, moeder Mariëlle Driehuis speelt in het stuk mee bij het volk en is tevens een engel. Huiswerk voor school is maandagavond mee naar de repetities in Oudeschild. De toetsweek van de OSG gaat immers ook gewoon door. Het vergt even de nodige aandacht allemaal, maar het is te doen volgens Roos.

In het begin vielen de repetities volgens de drie nog wel mee. "Dat was zitten op een stoel en stukken doornemen. Daarna is het gaan groeien en nu zijn we er veel mee bezig." Elke maandagavond wordt er gerepeteerd bij de Bruinvis in Oudeschild en zo nu en dan komen de verschillende onderdelen van Jesus Christ Superstar bij elkaar om gezamenlijk te oefenen. Dat ging er afgelopen maandagavond serieus en professioneel aan toe met zangoefeningen en bewegingsoefeningen om lichaam en stem los te krijgen.

De verwachtingen van Robbie, Roos en Eline ten opzichte van het stuk zijn de afgelopen maanden eveneens gegroeid. Eline was er in het begin van overtuigd dat vijf uitvoeringen veel te veel zou zijn. "Ik dacht dat we hooguit anderhalve zaal vol zouden krijgen en dan zouden we drie voorstellingen moeten schrappen." Het pakte anders uit: de vijf voorstellingen die in juni in De Kiekendief van vakantiepark De Krim plaatsvinden, waren binnen een mum van tijd uitverkocht.

Dat heeft bij de drie inmiddels wel geleid tot de overtuiging dat ze met iets bijzonders bezig zijn dat heel mooi kan gaan uitpakken. Eline: "Het lijkt me ook erg spannend om straks te gaan spelen als er familie en vrienden in de zaal zitten."

De première staat gepland op zaterdagavond 10 juni. Voor die tijd wordt er wekelijks geoefend in Oudeschild en er komen een paar gezamenlijke doorlopen van het stuk aan. Volgens de drie ligt er minstens nog één grote uitdaging in het verschiet: de omgang met de kleding tijdens de voorstelling. "Er liggen gelukkig zakken klaar en briefjes waarop je alles kunt bijhouden, zodat je al je kleding ook goed bij elkaar kunt houden."