Jeugdorkest AjunSo

Jeugdige Amsterdamse orkestmusici onder leiding van Peter Veenhuizen van het AjunSO hebben zaterdag 20 en zondag 21 mei een uitwisseling met het Fortissimo-orkest van Artex.

De aftrap is zaterdag om 11.00 uur in de tuin van Landgoed de Bonte Belevenis nabij Den Hoorn, met een kennismakingsprogramma en try out-concert. Daarna vertrekken de muzikanten naar het Glazen Paleis in de Wezentuin van Den Burg om daar een concert te geven. Dat begint om 15.00 uur.

Er zal een aantal stevige stukken ten gehore worden gebracht, zoals "Thriller" van Michael Jackson, maar ook klassieke muziek, zoals Radetzky Mars. De entree is gratis, misschien gaan er nog kinderen met de pet rond na afloop om de kosten van deze uitwisseling enigszins te dekken. 's Avonds is er een maaltijd voor de muzikanten en de organisatie, met een quiz en spel door oud-leden van het Fortissimo. Op zondag staat een koffieconcert gepland in het Maartenhuis bij De Koog, de bewoners en het personeel zien al uit naar hun komst. Het zondagmiddag-programma bestaat voor de deelnemers uit een wandeling naar en lunch op het strand, daarna zullen de Amsterdammers weer moe en tevreden huiswaarts rijden in de Texeltoursbus. Op 17 en 18 juni staat een tegenbezoek gepland door het Fortissimo-orkest aan Amsterdam.