ZDH wist weer niet te winnen.
ZDH wist weer niet te winnen. Foto: Willem Sangers

ZDH ontloopt De Koog ondanks verlies tegen kampioen

ZDH heeft zondag op eigen veld een verdiende maar nogal geflatteerde nederlaag geleden. De Hoornders kregen tegen kampioen Hollandia T volop kansen, maar verloren met 0-5.

ZDH startte sterk en was een paar keer dicht bij een voorsprong. Cor Bijpost lobde de bal tegen de lat en Timo Westdorp knalde op de paal. Een foutje werd hard afgestraft door de spits van Hollandia T, die de bal met een boogje over keeper Daniƫl Bakker in het doel plaatste.

In het vervolg had ZDH het moeilijk tegen de kampioen, die er lustig op los combineerde. Een tegenvaller was het uitvallen van aanvoerder Jelmer Bomas, die net als vorige week in de verdediging stond. Hij werd vervangen door Willem Rommets. Vlak voor rust verdubbelden de gasten de voorsprong met een verraderlijk schot.

In de tweede helft kreeg ZDH goede kansen om terug in de wedstrijd te komen. Bijpost schoot in het zijnet, Tom Bijl raakte vanaf de middenlijn de lat en een doelpunt van Hidde Struick werd afgekeurd. Uit een counter werd het een kwartier voor tijd 0-3 en in de slotfase liepen de gasten zelfs uit naar 0-5.

Daarmee zit de reguliere competitie erop voor ZDH. Komende week wordt duidelijk welke ploeg uit de vijfde klasse A de Hoornders in de nacompetitie treffen. Dat wordt in ieder geval niet De Koog.