Texel'94 speelt na winst op JVC kampioensduel tegen Spartanen

Erop of eronder voor Texel'94, dat donderdagavond in Schagen tegen Spartanen de beslissingswedstrijd speelt om het kampioenschap. De Texelaars wonnen zondag met 0-4, terwijl concurrent Spartanen Spirit met 4-2 versloeg.

Na de matige vertoning van vorige week was Texel'94 zondag in Julianadorp heer en meester. De ploeg was goed bij de les, er moest immers worden gewonnen. Van begin af aan zat de ploeg van vertrekkend trainer Wesley Visser er bovenop. De Texelaars zetten druk op de achterhoede van JVC, waar drie à vier man met al een gele kaart op zak behoudend speelde. Al na een paar minuten kwam Texel'94 op voorsprong. Een verdediger kopte een dieptebal achteruit. Lesley Koning, die had gezien dat de doelman ver voor zijn goal stond, zat er tussen en bracht zijn club met een lob op voorsprong. JVC oogde aangeslagen, terwijl de Texelaars op jacht gingen naar de tweede goal. Die viel in de 25ste minuut. Yorgo Helleman krulde een vrije trap vanaf de rand van de zestien meter onhoudbaar in de rechter bovenhoek. Een doelpunt uit het boekje, aan de andere kant hoefde doelman Alexander Smit nauwelijks in actie te komen.

Met rust bleek dat ook Spartanen op winst stond, een extra prikkel om er na de thee stevig tegenaan te gaan. Texel'94 speelde voornamelijk op de helft van de tegenstander, die alleen bij counters op de andere speelhelft kwam. De derde goal werd ingeleid door Sander de Haan, die de diepte was ingestuurd. Zijn voorzet ging over de doelman en werd door Ruben Duinker keurig ingekopt. Nummer vier kwam op naam van Lesley Koning, die zich door het midden vrij speelde en beheerst afrondde.

De beslissingswedstrijd donderdag op het terrein van SRC in Schagen begint om 18:30 uur. Voor supporters rijdt er bij genoeg deelname een bus. Vertrek met de boot van 17:00 uur, om 16:30 uur vanaf het veld van Texel'94. Opgave bij René Guldemond, r.guldemond@planet.nl.