Het CNG wordt via een leiding aan boord van de Texelstroom gebracht.
Het CNG wordt via een leiding aan boord van de Texelstroom gebracht. Foto: TESO

Texelstroom begonnen met CNG

De Texelstroom heeft de eerste proeven met het CNG (compressed natural gas) achter de rug.

De buffertanks aan boord zijn ermee geladen vanaf het CNG-vulstation op de onderhoudskade van de veerhaven op 't Horntje. Volgens directeur Cees de Waal lukte het om de tanks, die op het bovenste dek van de Texelstroom staan, binnen vijf uur vol te krijgen. "Dat is zo bedacht zodat we 's nachts de tijd hebben om naast het laden ook ziekenhuisreizen te maken."

Momenteel wordt tijdens het varen met de Texelstroom geoefend met het distribueren van het gas aan boord. Dat zit in de buffertanks op een druk van 200 bar en het moet op een druk van één bar bij de motoren aankomen. De volgende stap is dat het gas daadwerkelijk in de twee dual-fuelmotoren gebruikt gaat worden. Die motoren draaien op zowel gas als diesel. Volgens De Waal wordt het de kunst om een juiste afstelling van de twee brandstoffen te vinden. "Je moet opletten dat je niet onder een bepaald percentage komt, want dan zou je methaanslib gaan produceren en dat is niet de bedoeling."

De testvaarten zijn onderdeel van een zogeheten Sea Acceptance Test die TESO onder toezicht van Lloyds uitvoert. Zodra die test is afgerond, kan de Texelstroom op gas gaan varen. Om de test volledig af te ronden, blijft de Texelstroom volgende week nog een week extra uit de vaart.

Inmiddels gaan er weer verhalen rond op het eiland dat er vanalles mis zou zijn met de boot. Zo was er woensdag op de social media het verhaal dat de boot een totale blackout zou hebben gehad en dat er sleepboten onderweg waren. De Waal: "We hebben inderdaad een blackout gehad en dat was onderdeel van de Sea Acceptance Test. In het kader van die test oefenen we bewust heel veel situaties die zich in de praktijk kunnen voordoen, zodat we weten wat we moeten doen. Er was iets anders dat we niet helemaal vertrouwden en daarvoor hadden we voor de zekerheid twee sleepboten gevraagd of ze standby wilden liggen. Uiteindelijk hebben we die weer kunnen afbellen."

De afgelopen weken zijn bij de Texelstroom aan de onderhoudskade ook werkzaamheden uitgevoerd. Plekken waar roest was ontstaan, worden onderhouden en andere zaken die onder de garantie vallen worden aangepakt.