Afbeelding
Foto: Liselotte Schoo

Culinaire wandeling Skil krijgt vervolg

In navolging van de succesvolle eerste editie van vorig jaar krijgt Oudeschild dit jaar weer een Amusetour. Op vrijdag 16 juni wordt er een culinaire wandeling georganiseerd op de haven. Fijnproevers kunnen van 18.00 tot 22.00 uur een route uitstippelen langs acht verschillende hapjes en bijpassende dranken. Het onlangs overgenomen Eetcafé De Kombuis vormt de nieuwe deelnemer van deze editie.

De amuses in Oudeschild geven een knipoog naar de omgeving. Met amuses als een octopus met kaviaartomaat met gezouten citroen en gember, een currysoep met onder andere tempuragarnaal en een gegrilde gele watermeloen met lamsham komen alle smaken én lokale ingrediënten uit de omgeving aan bod. Het zoete dessert wordt geserveerd door Ingrid Hennik, voormalig eigenaar van Eetcafé de Kombuis. Als eigenaar van het eetcafé op de haven deed ze vorig jaar ook mee, dit jaar zorgt ze voor een speciale afsluiting van de culinaire tour. Tussen Visrestaurant 't Pakhuus en De Compagnie vaart de Bubbelboot, deze brengt bezoekers van de ene naar de andere amuse. Vanaf 21.00 uur is de afsluitende dessert amuse verkrijgbaar naast De Compagnie, waarna de knallende afsluiter om 22:00 uur ook van start gaat. Het blijft nog een verrassing wat deze afsluiting precies is. De passe-partouts bieden een avondvullend programma, met een tour langs diverse soorten vis, schelpdieren en Texels lamsvlees met bijpassende dranken. Bezoekers met dieetwensen kunnen dit via de online kaartverkoop melden, zodat het menu hierop aangepast kan worden.

De culinaire stops zijn bij Visrestaurant 't Pakhuus, Brasserie TX, De Compagnie, Restaurant Havenzicht, Eetcafé de Kombuis, Texel Catering, De Oude Vismarkt en Ingrid Hennink. De Passe-partouts kosten €49,50 per persoon, voor een wandeling (acht gerechtjes met bijpassende dranken) langs alle acht deelnemers. Kaarten zijn tot 15 juni verkrijgbaar via de website van Amusetour (www.amsuestour.nl) en nu ook al verkrijgbaar bij de deelnemende restaurants. Via de Facebookpagina van Amusetour Texel (www.facebook.com/amusetourtexel) worden 'sneak previews' van de amuses gegeven en is er meer informatie over het evenement beschikbaar.

Over Amusetour

De organisatie omschrijft het evenement als volgt: "Een ideale manier om kennis te maken met de Texelse keuken is de Amusetour Texel, waarbij met een passe-partout een eigen route uitgestippeld wordt langs de deelnemende restaurants. Die doen hun uiterste best om te laten zien en proeven waarin ze uitblinken en schenken bij de gerechtjes die ze serveren een bijpassende drank, alcoholisch en non alcoholisch. Tweejaarlijks wordt de Amusetour Texel georganiseerd, in het voorjaar trapt de editie van Den Burg af en in juni is Oudeschild aan de beurt."

Fotografie: Liselotte Schoo.