Mogelijk 'extra' eilandderby in strijd om degradatie/promotie

ZDH en De Koog gaan elkaar mogelijk tegenkomen in de nacompetitie. De Zwaluwen kregen zondag een pak slaag bij GeelZwart'30 uit ´t Zand, het werd 7-0. Omdat concurrent Flevo met 5-1 van Nieuwe Niedorp won, kan ZDH alleen nog via de nacompetitie proberen degradatie naar de vijfde klasse te vermijden.

Spannend is welke ploeg ZDH daarin treft. De Hoornders staan op gelijke hoogte met Nieuwe Niedorp, dat echter een veel slechter doelsaldo heeft. De laagst geklasseerde van beide teams speelt nota bene tegen De Koog, de beste periodekampioen uit de vijfde klasse A. In de laatste competitieronde speelt ZDH zondag thuis tegen Hollandia T, dat vorige week al kampioen werd. Nieuwe Niedorp gaat op bezoek bij Succes, dat vijfde staat. Wie het ook wordt, De Koog lijkt er klaar voor. Na een aantal wat mindere weken, lijkt de 'blauwe trein' weer gang te krijgen. In de op één na laatste wedstrijd van het seizoen werd op eigen veld met 6-1 gewonnen van Sint Boys. Na een verrassende achterstand lieten de badplaatsbewoners geen spaan heel van hun tegenstander, al kwam het team pas in de tweede helft tot scoren. Daarna ging het snel. Bart-Jan Grisnigt maakt in de 49-ste minuut gelijk. De 'voetballende makelaar' schoot er nog twee in en maakte zo een zuivere hattrick. De score liep verder op via doelpunten van Benni Bakkenes, Daantje Eelman en Miko Honingh. Ik heb vandaag genoten van ons spel. Het was weer een beetje zoals ik in de eerste seizoenshelft heb gezien. "Dominant, aanvallend en doortastend. In de eerste helft ging het ongeveer gelijk op, maar hadden wij een aantal hele goede kansen. Een beetje tegen de verhoudingen in, komt Sint-Boys door een welgemikt schot op voorsprong. Daarna herpakken we ons goed en begint de machine te lopen. Dan volgt het ene mooie doelpunt na het andere doelpunt", stelde trainer John Dobma tevreden vast. Voor De Koog doet de laatste wedstrijd er niet meer toe, zodat het team zich volledig kan richten op de nacompetitie. ZDH zal er alles aan doen om Nieuwe Niedorp voor te blijven. Het zou na de derby's tussen De Koog en SVO de tweede eilandontmoeting van het seizoen worden.