In actie tijdens het Texelweekend bij manege Akenburg.
In actie tijdens het Texelweekend bij manege Akenburg. Foto: Willem Sangers

Succes Texelse ruiters op Texelweekend

De Texelse deelnemers aan het Texelweekend presteerden goed afgelopen weekend tijdens de eerste buitenwedstrijden van het seizoen. Zowel in de springring als in de dressuurbaan bij manege Akenburg kwamen zij drie dagen lang in actie.

Leonie van Schaik maakte haar comeback met Unforgettable. Ze reed in het Z2 naar een derde plek (203,5) en behaalde in de tweede proef een winstpunt (218). Tessa van Daalen reed DD, werd een keer tweede (213,5) en pakte een eerste plaats met 219 punten. Laura Westerlaken behaalde in de Z1-klasse twee keer een vierde plek (213 en 216,5). Mandy Bosma startte Evita in het Z1 en behaalde een vierde plek met 207,5 punten.

Bij de pony's startte Imme Schraag Starlight voor haar eerste buitenwedstrijd in het Z1 en werd twee keer eerste (213,5 en 231) en een keer tweede (206). Zij behaalde in totaal zes winstpunten. Suzan Pijper startte Jonkers Chantal en behaalde drie winstpunten.

Bij de M2 paarden startte Ilona van der Vis Envy Donna. Zij werd een keer vierde (180,5) en derde (189). Bij de M1 paarden behaalde Mirjam Hin een vijfde plek (186) en Nancy Wetsteen een zesde plaats (183,5). Charity Wetsteen zadelde Enjoy en behaalde een winstpunt (188,5). Bij de L2 paarden haalde Marilyn Stroo-Brouwer een eerste plek (203) punten en een vierde plaats (197) met Sylvona.

Mariska Witte was op dreef bij de L1 paarden met de jonge Cadanza. Ze behaalde twee keer een eerste plek met 201,5 en 195,5 punten. Later in het weekend reed ze naar een tweede plek met 193 punten. Bij de B paarden was Julia Esselman een naam die vaak terug kwam tijdens de prijsuitreiking. Zij behaalde maar liefst acht winstpunten. Anina Bergamin behaalde in deze klasse ook een winstpunt en werd derde. Stans Plaatsman zadelde Hennessy voor de klasse L2 en reed twee keer naar een tweede plek (195 en 198).

Voor Roos Kikkert was het een succesvol weekend. Zij behaalde negen winstpunten in de L2 en werd twee keer eerste (190,5 en 206). Maria de Nijs en Bibi Witte startten in de klasse B en deelden de eerste plaats (184). Luna Marin Hidalgo werd in die klasse ook een keer eerste met 202 punten. Floor Huisman pakte een tweede plek (192). Mery-Lou Moormann pakte in de L2 met Shayen een derde plek (192,5). Marousha van Egmond startte haar pony in de L1 en werd tweede (202). Het Texelweekend was ook voor Noor Witte succesvol. Met haar pony Raphael reed ze in de M1 drie keer naar de eerste plaats (202, 196,5 en 198,5 punten). Hannah Ipenburg reed in de M2 naar de eerste plek (186,5).

Het dressuurgedeelte werd traditioneel afgesloten met de kür op muziek. Imme Schraag reed haar pony Starlight naar de eerste plek in het Z1 (68,67 procent). Mandy Bosma reed Evita naar de eerste plek in het Z1 (71,83 procent).

Er werd ook goed gesprongen door de Texelse ruiters. Bij de L paarden promoveerde Marian van der Geest naar de klasse M. Bij de L pony's promoveerde Roos Kikkert met Huisman's Nesta naar de klasse M waarin ze ook een winstpunt pakte. In de klasse BB paarden werden Gerard Roeper en Mariska Witte eerste. Anina Bergamin werd tweede. Bent Jalving werd eerste in de klasse B gevolgd door Sabine van der Wal en Mirjam Hin. In de klasse M ging de tweede prijs naar Leonie van Schaik. Bij de pony's klasse B werden Skye Brouwer en Nelle Den Nijs eerste. Verdere prijzen waren er voor Roos Bloemendaal, Nynke Moormann, Jill Mantje en Manon Blom.