Bridgers Veenendaal en Bakelaar clubkampioenen bij Alert

Bij bridgeclub Alert werd in de vierde serie van zeven wedstrijden flink strijd geleverd. Behalve promotie en degradatie ging het ook om de eindscore van het hele seizoen.

Er werd gespeeld in twee lijnen door in totaal liefst 31 paren. In de vierde periode eindigden Piet Bakelaar en Jan Veenendaal als eerste in de A-lijn met 56,44 procent. Gevolgd door Gea Kiewiet & Ingrid Koorn met 54,66 procent. De derde plaats werd ingenomen door Marie-Louise Wiesman en Herman Hagenouw (54,09 procent). In de B-lijn behaalden Marijke van de Kant & Tonny van Koppen een topscore van 59,79 procent. Als tweede eindigden Liza van der Burg en Peter Ruigrok (57,49 procent). Derde werden Anja en Gé Koot met 53,58 procent. Deze drie paren promoveren naar de A-lijn.

Over het hele seizoen (4 perioden van 7 drives) zijn de zes hoogst geklasseerde paren:

1. Jan Veenendaal en Piet Bakelaar, tevens clubkampioen; 2. Koos en Cobie Bremer; 3. Herman Hagenouw en Marie-Louise Wegman; 4. Akkie van de Kerkhof en Jan Dujin; 5. Henk en Ben Gieze; 6. Gerda Bloem en Riet van der Vis

Alle rangen en standen zijn terug te vinden op de website van de Nederlandse Bridgebond(NBB), www.nbbclubsites.nl, clubnummer 4043. Daar wordt ook het aantal meesterpunten bijgehouden van alle clubspelers. Drives bij andere NBB-clubs of wedstrijden tellen ook mee. Daardoor scoren spelers die van meerdere clubs lid zijn over het algemeen meer meesterpunten. De spelers van Alert met meer dan 7.000 meesterpunten zijn: Peter Ruigrok (8206), Lies de Chavonnes (7835), Jan Veenendaal (7309), Akkie van de Kerkhof (7151) en Jan Jonkergouw (7075).
Gedurende de zomermaanden worden er door Alert zomeravonddrives gehouden, elke woensdagavond in De Bijenkorf te Oosterend, aanvang 19.30 uur. Op 20 september start de volgende wintercompetitie.