Cor Zijm en zijn 96-jarige moeder bij de meierblis van de Westen.
Cor Zijm en zijn 96-jarige moeder bij de meierblis van de Westen. Foto: Cora Bakker

Leeftijd speelt geen rol bij meedoen met meierblis

Leeftijd speelde zaterdagavond geen rol om van de meierblis te genieten. Voor de 96-jarige moeder van Cor Zijm uit Den Hoorn was bij de meierblis van de Westen speciaal een plekje geregeld in een rieten strandstoel. Zij kon daardoor op haar gemak genieten van het vreugdevuur en het deed haar ook meteen herinneren aan vroeger. De moeder van Cor komt van oorsprong uit Zandvoort waar ze vroeger ook gewend was aan rieten strandstoelen.

In Oudeschild ging een aantal inwoners zondagochtend naar de plek van meierblis om de rommel op te ruimen. Dat leidde op Facebook tot een verzoek aan dorpsgenoten om volgend jaar geen glas meer mee te nemen naar de meierblis en zeker geen glaswerk doelbewust op straat kapot te gooien. Het verzoek werd al snel door diverse anderen uit het dorp ondersteund.

In De Cocksdorp rukte de brandweer uit, nadat gasten van een boerderij aan de Hoofdweg een meierblis hadden aangezien voor een schuur die in de brand stond. De vrouw des huizes was er rap bij om de gasten tekst en uitleg te geven, de brandweer was echter nog wat sneller.