Ondanks goede hoop tegen Wiron toch verlies SV Oosterend

Voetballers van SV Oosterend hadden zondag tegen Wiron op meer gehoopt dan de 5-2 nederlaag.

Winst was nodig om nog serieus mee te doen voor de periodetitel. De selectie was versterkt met enkele A-spelers en Ben Daalder maakte zijn rentree. Wiron begon sterk, de snelle vleugelspelers en het opkomend middenveld overrompelde de verdediging van SVO. Dat vertaalde zich na 15 minuten in de eerste tegengoal en twee minuten later de volgende: 2-0 voor Wiron. Oosterend kreeg weinig vat op de wedstrijd maar door wat kleine aanpassingen voorin kreeg SVO wat meer kansen. De sterk spelende Ben Daalder wist een paar maal door te breken en de bal voor te geven maar de schoten op doel raakten het net niet.
Wiron zette een stapje bij en in de 37e minuut was het weer raak voor de thuisploeg: 3-0. Oosterend deed er ook een stapje bovenop en kwam gevaarlijk dicht bij het doel. Na een overtreding kreeg Oosterend een vrije trap. Dave Witte ging achter de bal staan en schoot de bal naar linksvoor waar Martijn Drijver de lucht in ging en scoorde voor Oosterend 43 min. 3-1. Na die fraaie goal deed Hessel Bos, die al een tijdje in goede vorm steekt, hetzelfde. Hij passeerde twee tegenstanders, kwam voor het doel en rondde fraai af in de 45e min. 3-2. Na de rust begon Oosterend sterk aan de tweede helft. Na wat kansjes van Wiron kreeg Oosterend meer balbezit en kreeg een paar kansen voorin. Maar SVO verzaakte om de score gelijk te trekken. Twintig minuten voor tijd kreeg Wiron weer de overhand. Er werd op doel geschoten, maar doelman Pieter Duinker was de reddende engel. Toen de bal voor de voeten van een tegenstander belandde, bedacht die zich geen moment. Hij haalde uit en maakte de stand 4-3 67e. Oosterend probeerde nog maar tevergeefs. En 3 min voor tijd maakte Wiron het af en scoorde kort voor tijd de vijfde goal: 5-2. Eindconclusie: "Er had een gelijkspel ingezeten maar Oosterend kwam iets te kort."