Texel'94-Spartanen onbeslist

Met een 0-0 gelijkspel tegen directe concurrent Spartanen houdt koploper Texel'94 de spanning er nog even in. Twee punten is het verschil, winst of verlies maakt dus veel uit.

Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. In Wognum begonnen de Texelaars met de straffe wind tegen. De ploeg probeerde de bal daarom zoveel mogelijk over de grond te spelen, met hier en daar een diepe bal. Het eerste kwartier domineerde Texel'94. Veel initiatief, maar nog geen echt gevaar. Tot halverwege de eerste helft bleef het aftasten. Spartanen speelde veel diepe ballen, geregeld te hard en over de achterlijn. Anders zat doelman Alexander Smit er wel tussen. De groenzwarten kregen na 35 minuten een levensgrote kans, in de persoon van Lesley Koning. Gelanceerd van eigen helft ging hij alleen op de keeper af. De bal stuiterde wat op het kunstgras en was lastig onder controle te krijgen. Zijn schot trof de doelman. Aan de andere kant was het even later ook spannend, toen een snoeiharde inzet net naast belandde. Op slag van rust zette Yorgo Helleman vanaf de achterlijn voor op Koning, maar de inzet miste doel.

De gelijkstand was voor trainer Wesley Visser geen reden tot wissels. Met wind in de rug was het voor Texel'94 makkelijk wegwerken, maar Spartanen zette wel druk. Maar elke dieptebal was een prooi van doelman Smit, die goede reddingen verrichtte. De spanning bleef in de wedstrijd. Jeroen Vlaming en Wessel Kiltz kwamen in de ploeg voor Lucas Ipenburg en Jurrian Röpke. Texel'94 schakelde over naar het 4-4-2 systeem, met Sander de Haan als Rechtsbuiten. Hij ging de diepte in, hield een dieptebal net voor de lijn in en zette voor op Lesley Visser. Die raakte de bal half, zijn volgende schot uit de tweede lijn ging over. Aan de andere kant haalde Texel'94 opgelucht adem na een bal op de paal.

Zondag is de beslissende dag, thuis tegen hekkensluiter Westfriezen moet de klus worden geklaard om kampioen te worden en naar de tweede klasse 2A te promoveren. Er moet worden gewonnen, met in het achterhoofd de hoop dat Helder aan de andere kant van het Marsdiep Spartanen eronder weet te krijgen.