Meevaren met de reddingsboot tijdens de open dag van de KNRM.
Meevaren met de reddingsboot tijdens de open dag van de KNRM. Foto: Jeroen van Hattum

KNRM houdt Reddingbootdag

De KNRM houdt zaterdag 6 mei de jaarlijkse Reddingbootdag.

Belangstellenden kunnen van 10.00 tot 16.00 uur een kijkje nemen bij de reddingboothuizen in De Cocksdorp en Oudeschild. Op beide locaties kunnen donateurs meevaren met de reddingboot als de weersomstandigheden het toelaten.

In De Cocksdorp wordt gevaren met de Beursplein en de Veronica, een open reddingboot van het type Atlantic. In Oudeschild gaan de Cornelis Dito, de Zalm en de Tjerk Hiddes van het Reddingmuseum in Den Helder het water op. Mensen die geen donateur zijn, kunnen dat ter plekke worden. Vakantiepark De Krim bij De Cocksdorp houdt weer de jaarlijkse donateursactie voor haar gasten, dat levert de reddingmaatschappij al jaren veel nieuwe donateurs op. In het boothuis van De Cocksdorp wordt volgens goed gebruik vis gebakken voor de bezoekers. De vis is afkomstig van vissers als dank voor de inspanningen van de KNRM. In Oudeschild wordt eveneens vis gebakken. In het boothuis van De Cocksdorp hangen ook diverse foto's van reddingen en is te zien met wat voor materiaal de redders op pad gaan. De afgelopen dagen was de KNRM ook weer voor diverse schepen rondom Texel in touw om ze te helpen.

Het boothuis in De Cocksdorp is te vinden aan de Volharding 3. Het boothuis in Oudeschild (Aqua Julia) ligt aan Haven 26. Dat is bij de ingang van de verenigingshaven, net voorbij het clubgebouw van Watersportvereniging Texel.