Cor Bijpost van ZDH aan de bal
Cor Bijpost van ZDH aan de bal Foto: Willem Sangers

Verpletterende zege

De Zwaluwen vlogen uit de startblokken en stonden binnen een kwartier al met 2-0 voor. De eerste treffer was wonderschoon. Uit een ingooi passte Mike de Bruijn op de vrijstaande Hidde Struick, die van net buiten het strafschopgebied met een geplaatste boogbal de verre hoek vond. Even later smoorde een vrije trap van Jelmer Bomas op de hakken van Remco Boogaard, die de bal wel mee kreeg en simpel langs de doelman schoof: 2-0.

Nieuwe Niedorp scoorde even later tegen. Aan de treffer leek buitenspel vooraf te gaan, maar de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van zijn assistent Ton Arnout. In het vervolg waren de gasten een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar keeper Daniƫl Bakker hield zijn ploeg op de been. Enigszins verrassend werd het 3-1, toen Cor Bijpost een afgemeten voorzet gaf en Struick fraai tegendraads raak kopte. Vlak voor de thee raakte laatste man Lars Boogaard geblesseerd. Hij werd vervangen door Barry van der El.

De tweede helft was amper begonnen of de strijd was definitief beslist. Uit een voorzet van Bomas viel de bal voor de voeten van Mike de Bruijn, die voor de vierde treffer zorgde. Kort daarna profiteerde Bijpost resoluut van een foutje van een tegenstander: 5-1. Vervolgens kwam Timo Westdorp in het veld voor Struick.

In het vervolg was ZDH oppermachtig en vroegen de supporters zich hardop af hoe hoog de score zou oplopen. De 6-1 was een gelukje. Bijpost stichtte onrust met een voorzet, waarna een verdediger via zijn eigen keeper doel trof. Met nog een kwartwedstrijd te gaan controleerde Gijs de Graaf de bal na een mislukte trap van sluitpost knap met de borst. Hij aarzelde niet en volleerde vanaf een meter of veertig snoeihard raak. Tom Bijl, meegekomen bij een vrije trap van Remco Boogaard, scoorde twee minuten voor het einde met een artistieke omhaal. Het slotakkoord was voor Remco Boogaard, die tot deze wedstrijd nog niet had gescoord. Hij kreeg de bal mee van Bomas en schoot diagonaal langs de keeper: 1-9. Zondag speelt de ploeg in 't Zand tegen GeelZwart'30.

Afbeelding