Dorpenronde Skuul over zelfhelpgroepen

De Skuul houdt in mei in alle dorpen themaochtenden over de werkwijze en ervaringen van zelfhelpgroepen.

In De Skuul op 't Horntje kunnen mensen met een verslaving (alcohol-, drugs-, medicatie- en gokverslaving) al sinds 1978 terecht voor ambulante begeleiding, dagbehandeling of een tijdelijke opname. Sinds enige tijd is dit aanbod uitgebreid met de zogenaamde zelfhelpgroepen.

Zelfhelp betekent letterlijk 'werken aan jezelf'. En natuurlijk geldt dat op de eerste plaats voor de mensen die verslaafd zijn zelf. Binnen de wekelijkse bijeenkomsten van de zelfhelpgroep kunnen zij op een veilige manier hun eigen ervaringen, gedachten en gevoelens delen. Maar daarnaast is er nu ook een zelfhelpgroep voor de mensen die geconfronteerd worden met de verslaving van hun naaste(n) en zich daarom zorgen maken over hun partner, hun kind, hun broer of zus, hun vader of moeder, een vriend of vriendin of de buurvrouw. Binnen beide zelfhelpgroepen staan luisteren naar en leren van elkaar centraal. Alles wat besproken wordt blijft binnen de groep en de plaats van samenkomst is alleen bekend bij de deelnemers. Tijdens deze themaochtenden gaan Jan den IJzerman, als begeleider van de zelfhelpgroepen, en een medewerker van De Skuul graag verder met mensen in gesprek over de werkwijze en de reeds opgedane ervaringen binnen deze groepen. Iedereen is welkom op de bijeenkomsten in de dorpshuizen en in Den Burg in De Buureton (Beatrixlaan 43):

Data:

De Koog: woensdag 3 mei, 10.30 uur; Oosterend: donderdag 4 mei om 10.15 uur; De Cocksdorp, maandag 8 mei om 10.00 uur; Den Hoorn: dinsdag 9 mei om 10.00 uur; Den Burg: woensdag 10 mei om 10.00 uur; Oudeschild: woensdag 10 mei om 14.00 uur; De Waal: woensdag 17 mei om 10.30 uur.