Afbeelding
Foto: Job Schepers

@TXL

Babyspam

Ik denk dat ik jullie de komende tijd ga volspammen met babyspam. Chris en ik zijn namelijk in verwachting van ons eerste kindje! En dat is onwijs leuk, bijzonder en vooral geluk. Het bekendste zwangerschapskwaaltje, misselijkheid, heb ik volop. Verder slaat de moeheid wat vaker toe. En vooral het allerleukste; het shoppen!

Er zijn zoveel leuke dingen te zien en te krijgen dat mijn portemonnee af en toe een beetje zucht. Ik vind het vooral gek en bijzonder dat er nu iets in mijn buik groeit en dus groter wordt. Dat het beweegt, ademt, eet en plast. Dat het zich echt ontwikkelt. En straks weten we gewoon of er een jongen of een meisje komt. Ook dat vind ik allemaal best wel gek, maar ook wel heel bijzonder en super gaaf.

En straks in het najaar ben ik een moeder. Dat klinkt nu nog het meest gekke van alles; deze titel, die je voor de rest van je leven bij je gaat dragen. Nu is er vooral babyfun. Straks een taart met de kleur erin wat het wordt; ja ik ben misschien wat cliché.

De voorpret is eigenlijk gewoon hartstikke leuk. Ik vraag me ook af wat ik voor moeder word en hoe ik me ga ontwikkelen als moeder. Het is een nieuwe fase waarin je je eigen opvoeding en je eigen normen en waarden mee gaat nemen. Verder is het vooral een kwestie van gevoel denk ik en doen wat volgens jou goed voelt. Sinds kort hebben we ook al een box, en die wordt nu volop gebruikt door de katten (nee er ligt nog geen kleed in). We kunnen alvast oefenen door de ''baby'' eruit te tillen. Ook daar ben ik benieuwd naar, hoe gaat dat? Het is vooral allemaal een groot nieuw avontuur, met een hoop verrassingen. En dat, dat gaan we allemaal op ons af laten komen. Ik heb heel veel zin in deze nieuwe fase, en ik zal proberen jullie niet té veel te spammen. Tot over drie weken!

Emily Westdorp