OV-chipkaart keert na ruim twee jaar terug in lijnbus op Texel

De OV-chipkaart keert maandag 1 mei terug in het openbaar vervoer op Texel. Dat heeft Connexxion laten weten.

De OV-chipkaart verdween eind 2014 op de lijnbussen toen de proef met de Texelhopper begon. Veel mensen gaven daarna aan dat ze graag de OV-chipkaart terug wilden hebben.

Volgens de provincie was het voortzetten van de OV-chipkaart op Texel lastig, omdat de chipkaart dan ook op de kleine hopperbusjes van de Texelhopper ingevoerd zou moeten worden. Daar was de apparatuur echter niet voor. De OV-chipkaart keerde vervolgens niet terug op de lijnbus op het eiland.

De ritprijs in de bus (lijn 28 en lijn 828) blijft volgens Connexxion vanaf 1 mei €3,-. Het reizen met de Texelhopperpas of een los kaartje blijft ook mogelijk. De OV-chipkaart treedt niet in werking bij de kleine hopperbusjes.

Per 1 mei wordt volgens Connexxion het reizen met de bus tussen het NS-station in Den Helder en de boot gratis. Dat was het al van de boot naar het station en gaat ook van het station naar de boot gelden.

Voor thuiswonende Texelse studenten en uitwonende studenten met een ouder op Texel die in het bezit zijn van een Texelhopperpasje met een studentenabonnement verandert er niets. Wel is het belangrijk dat zij, als ze met een vaste buslijn reizen, niet inchecken met de OV-chipkaart omdat anders €3,- wordt afgeschreven.

Niet-Texelse studenten met een geldige Studenten OV-jaarkaart moeten vanaf 1 mei wel inchecken met de OV-chipkaart. Zij betalen het vaste tarief van €3,- maar kunnen via een restitutieformulier (dat te vinden is op www.texelhopper.nl) hun geld weer terugvragen.