Vijfde overwinning op rij Texel'94 na moeizame strijd tegen DWOW

Tijdens een moeizame wedstrijd heeft Texel'94 zondag de vijfde overwinning op rij behaald. Tegen DWOW werd met 2-1 gewonnen.

Daar zag het in de openingsfase niet naar uit. Al na twee minuten keek Texel'94 tegen een 0-1 achterstand aan. De spitsen die al twee keer hadden laten zien hoe gevaarlijk ze zijn, schoten de bal er bij de derde aanval in. Na de aftrap die volgde belandde de bal bij Bart de Lugt, die over links opstoomde naar voren en voorzette tot ver voorbij de tweede paal. Sander de Haan knikte de bal keurig over de doelman heen en bracht zijn ploeg met zijn wereldgoal weer langszij. Toen was de wedstrijd pas vier minuten oud. Texel'94 ging daarna op zoek naar het juiste ritme, maar getuige de verloren duels, de weggegeven ruimte en de overdaad aan onderlinge hulp zat men er nog niet echt lekker in. Toch waren er wel mooie combinaties, maar geen treffers. Zodat met 1-1 tegen DWOW dat vecht tegen degradatie de thee werd opgezocht. Net als vorige week geserveerd met een stevige preek van trainer Wesley Visser. En ook nu leek er een ander team naar buiten te komen. Na vijf minuten spelen versterkt met de goed spelende Jurrian Röpke, de B-junior die al meerdere wedstrijden zijn waarde voor het eerste heeft bewezen. Achterin gold dat voor doelman Alex Smit, heer en meester binnen de zestien. De winnende treffer viel in de 19e minuut, toen een weg gekopte corner voor de voeten van Lesley Koning belandde. Die nam hem stevig op de pantoffel. De doelman van DWOW meende naar de juiste hoek te duiken, maar door een haag van spelers koos de bal een andere richting en belandde in de andere hoek. In het vervolg probeerde DWOW via de counter de gelijkmaker te scoren. Toen deze uiteindelijk viel, keurde de scheidsrechter hem af nadat de grensrechter de vlag wegens buitenspel omhoog had gestoken. Komende zondag uit de topper tegen nummer twee Spartanen, dat op twee punten staat.