Mandy Dekker prolongeert titel

Mandy Dekker heeft haar titel bij de Jaap de Graaf-bokaal geprolongeerd. Haar zege in het eindklassement kwam zondag bij manege Akenburg niet meer in gevaar. Bovendien won ze ook de dressuurprijs.

De menners hadden te maken met pittige omstandigheden. Voor de vaardigheidsproef had het aanhoudend geregend. Ondanks dat het zonnetje haar gezicht liet zien zodra gestart werd, was het veld nog glad. De menners hadden zichtbaar moeite om de aanspanning tussen de pionnen door te loodsen. Het plezier was er niet minder om. Het werd uiteindelijk de dag van Mandy Dekker, die bij aanvang al aan de leiding ging. Er stond nog veel op het spel daar er in verband met eerdere uitval twee wedstrijden werden gereden. De eerste dagprijs ging naar Marga Zandstra en haar shetlandpony met 56 punten, Mandy Dekker werd tweede met 58,5 punt. De tweede dagprijs was voor Mandy Dekker met 61,5 punt. Frouwke Eelman werd hier tweede met 63 punten. De dressuurprijs ging met 36 punten naar Dekker, die het ook op dit onderdeel uitvocht met Eelman (34 punten) en Zandstra (26 punten). In het algemeen klassement werd Mandy Dekker uiteindelijk eerste met 231,5 punten voor Marga Zandstra (236) en Frouwke Eelman (240).

Tussen bedrijven door werd er nog met zijn allen geluncht in de kantine van de manege. Zoals gewoonlijk was het erg gezellig en in lijn met de sportieve wedstrijd die op de mat werd gelegd. Bij de vaardigheidsproef bleek een goede voorbereiding het halve werk. In de eerste wedstrijd werd andersom gereden dan bij de tweede wedstrijd en bij de barrage werden alleen de even poortjes gereden. Wie niet goed voorbereid was, verloor dus tijd tijdens de race. Smet op het evenement was het ontbreken van de door ziekte gevelde Bianca de Feijter. Ook zij maakte van tevoren nog kans op de eindoverwinning. Al met al was het een lastig jaar voor de organisatie van het evenement dat het aantal deelnemers terug ziet lopen. De pret was er gelukkig niet minder om.