Zinderende wedstrijd De Marels

De Marels is zondag eerste geworden in de poule. Na het verlies vorige week tegen directe belager Triple Threat moesten de Texelse basketballers tegen Onze Gezellen met minimaal 23 punten verschil winnen om bovenaan te eindigen.

Aanvankelijk leek dat niet te gaan lukken, maar met een enorme inspanning in het vierde en laatste kwart werd het in Haarlem toch nog 33-58 voor De Marels. Triple Threat stond gelijk in punten, maar won het vorige duel met één wedstrijd meer gespeeld. Alles kwam dus aan op de laatste wedstrijd van De Marels. Onze Gezellen had thuis al laten zien over een goede verdediging te beschikken. Het eerste kwart was aftasten. Onze Gezellen nam eerst een voorsprong maar aan het einde van het eerste kwart trok De Marels de wedstrijd naar zich toe en pakte een voorsprong van 8-12. In het tweede kwart werd deze voorsprong niet uitgebouwd. Veel rebounds gingen naar Onze Gezellen. Zowel in de aanval als in de verdediging. Onze Gezellen bleef tot rust bij met een stand van 16-20. In de volgende kwarten moest de voorsprong worden uitgebouwd. In het derde kwart werd sneller gespeeld een betere passes afgegeven. De foutenlast liep aan beide kanten op en er werd te weinig gescoord uit de vrije worpen. De voorsprong liep uiteindelijk uit met 5 punten naar 26-35. Bij aanvang van het vierde en laatste kwart moesten nog heel wat punten gemaakt worden. In het laatste kwart stonden de koppies van de spelers van De Marels op scherp. Onze Gezellen was met 6 spelers aangetreden en raakte moe gestreden met maar één wisselspeler. Alles begon beter te lopen. Sven de Jong, Joshua Brouwer, Tijn Zeeman en Sam Ekker onderschepten veel ballen. De langere jongens Mart Kikkert, Job Smit en Gerbrand de Wit werden in de aanval goed opgezocht en benutten de rebound veel beter. Mats Lüder stond zijn mannetje in de verdediging en was vaak de tussenstop in de aanval. Door het samenspel en de snelheid werd geprofiteerd van de lengte en De Wit draaide goed weg bij zijn man. Hij scoorde liefst 19 van de 23 punten in het laatste kwart en zo kwam de eindstand op 33-58. Daarmee komt De Marels op doelsaldo bovenaan in de poule. Kampioen konden ze helaas niet worden doordat De Marels leeftijdsdispensatie heeft voor een speler. De strijd om de eerste plek was er niet minder om.

Scores: Gerbrand de Wit 28, Sven de Jong 10, Mart Kikkert 8, Sam Ekker en Job Smit 4, Tijn Zeeman en Joshua Brouwer 2