TESO-aandeel, bijzondere gin en Texelse producten op Lionsveiling

Een TESO-aandeel, een afbeelding van een gravure van de haven van Oudeschild in de negentiende eeuw en de allereerste fles Texelse gin van Stokerij Texel die op de oceaan is gerijpt.

Het zijn een aantal van de kavels op de Lionsveiling die komende donderdagmiddag vanuit het Glazen Paleis in De Wezentuin in Den Burg wordt gehouden. Het is voor het eerst dat de veiling onderdeel is van Koningsdag. Volgens de Lions Club Texel wordt het een korte, maar krachtige veiling van een uur waarin circa 25 kavels worden verkocht. De netto-opbrengst doneert de club aan goede doelen.

Volgens de Lions belooft het een gevarieerde veiling te worden met diverse bijzondere producten. Er wordt onder meer een biografie van Jan Wolkers geveild (uitgifte in het najaar) die wordt gesigneerd door Karina Wolkers en Onno Blom, de officiƫle biograaf van Wolkers. Er zit een Blok van der Velden uit 1942 tussen de kavels en een schilderij van Souwtje de Wijn.

Er worden kaartjes voor Racoon plus een ontmoeting met de bandleden op zaterdag 20 mei als Racoon optreedt op de haven van Oudeschild. Er worden volgens de Lions verder ritten over Texel met Kreidlers van Solexverhuur Texel verkocht, een vleespakket van Hoogvliet, kaarten voor de uitvoering van Jesus Christ Superstar in juni op De Krim, een tandem-parachutesprong bij het Paracentrum en een financieringscheck van Credion voor ondernemers.

De Lions veilen ook een serie domeinnamen op internet die aan Texel en de wadden zijn verbonden, een workshop bij De Bonte Belevenis en een paar producten van EP Voordeelland en Expert. Tatenhove biedt een paar tuinmannen aan om de tuin te doen, er zijn fruitbomen van Van der Werve, een excursie op het eiland van Staatsbosbeheer en er kan worden paardgereden bij Hoeve Consensus aan de Akenbuurt. De kavels staan op Marktplein van de site van de Texelse Courant. De veiling begint om 13.30 uur, voorafgaand aan de Koningsparkty in het park.