Doek valt voor heren Tevoko tegen Dinto

De heren van Tevoko hebben het dit seizoen niet kunnen bolwerken in de eerste klasse. Na de 1-3 nederlaag tegen Dinto uit Warmenhuizen afgelopen zaterdag in Ons Genoegen is het herenteam definitief gedegradeerd.

De wedstrijd zaterdag was een redelijke doorslag van het seizoen 2016-2017 van Tevoko. Goede momenten werden afgewisseld door knullig spel, maar de gerechtvaardigde conclusie mag luiden dat de Texelaars in de huidige samenstelling net te kort komen voor deze klasse.

Tegen Dinto kwam dit ook tot uiting. De groen-zwarten speelden zeker niet hun slechtste wedstrijd, hadden ook zeker kansen op meer, maar lieten het steevast op het eind van de set afweten. Met de setwinsten van 18-25, 23-25 en 23-25 pakte Dinto, dat ook nog de punten nodig had, de wedstrijdwinst. Slechts in de vierde set liet de thuisploeg de Warmenhuizenaren kansloos (25-15), maar toen was de beslissing reed gevallen.

Volgend seizoen mogen de heren het dus een treedje lager proberen. Vooralsnog hebben de spelers wel uitgesproken bij Tevoko te blijven en voor het kampioenschap te gaan. Hopelijk is de basis dan wel weer wat breder.