Een mijlpaal op De Krim, waar de vlag bovenop de toren van het zwembad is gezet.
Een mijlpaal op De Krim, waar de vlag bovenop de toren van het zwembad is gezet. Foto: Gerard Timmerman

Hoogste punt zwembad De Krim

De bouw van het nieuwe zwembad op vakantiepark De Krim vordert gestaag. Woensdag werd een gedenkwaardige mijlpaal bereikt. Bij het bereiken van het hoogste punt kon de vlag op de top worden geplaatst.

De toren, blikvanger van het nieuwe bad, heeft een hoogte van vijftien meter en wordt het startpunt van meerdere waterglijbanen. De zogeheten Waterdriver krijgt een breedte van drie meter, een familieglijbaan voor jong en oud. Andere glijbaan is de Dazzler, een buisglijbaan met diverse lichteffecten. De Corne krijgt een centrifugerend effect. Ook komt er een glijbaan met multimedia-effecten, waarin onder meer de snelste tijden worden bijgehouden. Onderdeel van het bad is ook een interactieve waterspeeltuin. Op de verdieping, bovenop de kleedruimtes, komt een fitnesscentrum van 300 vierkante meter en er komen tal van andere voorzieningen.

Er werken meerdere bedrijven aan het zwembad, zoals IBS/Oele/Schoo en Tatenhove BV. Het grote aantal bedrijven vergt een optimale afstemming van de verschillende werkzaamheden. Met name de aanleg van het gedeelte van het bad dat onder de grond zit, nam veel tijd in beslag. De hoeveelheid leidingen, voor de vloerverwarming en andere doeleinden, is indrukwekkend. Maar ook het tegelwerk dat momenteel wordt aangebracht is omvangrijk. Nadat het gedeelte onder de grond is voltooid, gaat het bovengronds hard. Onderdelen en segmenten worden van verschillende kanten aangevoerd. Zo zijn de glijbanen uit Polen onderweg naar Nederland. Bedoeling is dat het zwembad in juli in gebruik kan worden genomen.