Wat ik zeggen wou

Fietsen

Graag geef ik hierbij mijn mening en idee over het wel of niet fietsen in de Weverstraat en de Dorpsstraat.

Als je je gasten echt serieus neemt - zij zorgen immers voor de echte drukte - kan je niet anders concluderen dan dat fietsen in genoemde winkelstraten tijdens drukte niet kan.

Niet alleen om veiligheidsredenen maar ook voor een goed en vooral rustig winkelgedrag is fietsen bij drukte uit den boze. De (slenterende) toerist, waar de economie van Texel toch voor het overgrote deel van afhankelijk is, wil op zijn of haar gemak daar lopen zonder schrikreacties of onveilig gevoel.

Veel Texelaars begrijpen dit gelukkig maar er is een categorie die daar anders over denkt of vindt dat het maar 'moet kunnen'.

Mogelijk kan je die met een wat meer ludieke maar simpele stelregel over de streep halen. Een aardige slogan die precies aangeeft wanneer wel en wanneer niet gefietst mag worden, is; WINKELS OPEN, FIETSERS LOPEN Dit kan ook zo op een bordje aan het begin van de straat staan.

Een eventuele tijdnuance is mogelijk door er bijvoorbeeld boven te zetten; Na 10:00 uur geldt: Winkels open, fietsers lopen.

Misschien een aardig idee.

Jan Frederici,

Den Burg.