De Doormars

Op goede vrijdag is in Oudeschild de competitie van de klaverjasclub De Doormars beëindigd. Dat gebeurde onder het genot van een hapje en een drankje, een tafel met mooie prijzen en een enorme voorraad paasbroden.

Op deze avond werden de winnaars bekend gemaakt. Bij de mannen was dat niet zo moeilijk vast te stellen. Frans Bos was al als eerste geëindigd in het eerste deel van de competitie en bleef ook in het tweede deel de concurrentie ver voor. Tweede werd Nel van de Veen en derde Frans van Westenbrugge. Bij de marsen leek het als of Bos ook dát zou winnen. Maar Truus Witte, winnaar van het eerste deel, werd ook winnaar van het tweede deel. Witte werd kampioen en Bos werd hier tweede. Bijzondere gebeurtenissen van het afgelopen jaar waren onder meer de hoogste pot van 2380 punten van Martha Westdorp en Tiny Bakker. Het laagste potje komt op naam van Truus Witte en Albert Jz. Schagen met 669 punten.

Het laagste totaal van één avond was voor Jaap Tuitman met 4289 punten met Albert Jz. Schagen als goede tweede met 4441 punten.

De voorzitter voorziet een groei van de club. Onlangs werd gestart met aspirant leden klaverjas les te geven in huiselijke sfeer. Dat levert voor het komende jaar drie nieuwe leden op.