Met de aanspanningen moet tussen de kegels door worden gemanouvreerd.
Met de aanspanningen moet tussen de kegels door worden gemanouvreerd. Foto: Organisatie Jaap de Graaf Bokaal

Ontknoping Jaap de Graaf-bokaal

In manege Akenburg wordt zondag 23 april de 28ste finale om de Jaap de Graaf-bokaal gehouden. Traditiegetrouw wordt die buiten verreden.

Door slechte weersomstandigheden deze competitie zijn er twee wedstrijden uitgevallen. Dit wordt goedgemaakt door de menners in de finale twee keer een dressuurproef en een vaardigheidsproef te laten rijden. Er wordt 's morgens om 9:15 uur gestart met de dressuur die tot ongeveer 12:00 uur zal duren. Hierna wordt direct de vaardigheidsproef opgebouwd waarna de menners het parcours kunnen verkennen.

Om 13:00 uur staan de tafels gedekt voor alle deelnemers, medewerkers en hun partners voor een gezamenlijke lunch. Daarna zal om 14:00 uur gestart worden met het onderdeel vaardigheid. De proef wordt twee keer gereden, waarvan de tweede keer in spiegelbeeld.

Om 17:00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden en wordt de kampioen bekendgemaakt. Titelhoudster Mandy Dekker gaat momenteel aan de leiding met 111,5 punt. Maar ook Frouwke Eelman (112,5) maakt nog een goede kans. Ook de nummers drie en vier, Bianca de Feijter en Marga Zandstra doen nog mee om de titel. Het belooft dus een spannende dag te worden. Niet alleen vanwege de spanning in het klassement. Voor de menners en paarden is het de eerste buitenwedstrijd van het seizoen. Dat is altijd weer wennen. Publiek is van harte welkom, de toegang is gratis.