Melkvee in de stal van Jan Bakker, vlak voor deze werd ontruimd door de NVWA.
Melkvee in de stal van Jan Bakker, vlak voor deze werd ontruimd door de NVWA. Foto: Gerard Timmerman

Koe centraal in

workshop en film

Op Novalishoeve (Den Hoorn) zijn maandag 24, dinsdag 25 en woensdag 26 april workshops en een film rond hoe bijzonder koeien zijn als we echt naar ze kijken.

Niet alleen kijken, ook met de dieren 'dansen' in de wei tijdens een workshop Qi Kung, onder leiding van Rudy van der Berg. "Wij kijken niet alleen naar de koeien in de wei. De zwartwit gevlekte dames kijken ook naar ons, hoe wij heel vlakbij met Chi Kung bewegen en dansen in het groene gras." Deelnemers maken een kleurrijke raamhanger, in de vorm van een transparant gekleurde cirkel. Deze vrolijke workshops zijn voor de hele familie, voor groot en klein. De workshops zijn van 10:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 15:00 uur. Kosten: €6,- per kind, €8,- voor volwassenen. Door Rudy van den Berg: Ontwerpster & Beeldend kunstenares & Qi Gong en Taichi-beoefenend. Opgave via www.curlylight.com of tel. 06-36150755.

Dinsdagavond is er in Novalishoeve een filmvertoning van de documentaire 'Dansen met gehoornde dames'. Gemaakt door Onno Gerritse. Een indringend portret van een boerenstel dat het verschil maakt in een wereld van geld, regels en procedures. Aanvang 19:00 uur.