Eveline Dijkstra fietst 120 km tijdens de Zestig van Texel.
Eveline Dijkstra fietst 120 km tijdens de Zestig van Texel. Foto: Jeroen van Hattum

"Het voelt bijna onwerkelijk aan"

Twee rugzakken staan er maandagochtend klaar bij Eveline Dijkstra. Een om in de vroege ochtend tijdens de Zestig van Texel 120 km-loopster Linda Voets bij te staan en een tweede rugzak om later op de dag een vriend die de 60 kilometer loopt terzijde te staan. Liefst 120 kilometer heeft Eveline, in het dagelijks leven dierenarts op Texel, daarmee op de mountainbike voor de boeg om twee lopers te verzorgen.

Het is de eerste keer dat ze bij het evenement is betrokken. "Ik ben heel benieuwd wat het gaat worden. Ik heb Linda nog niet ontmoet, dat zal vermoedelijk bij de pasta-party op de avond tevoren gaan gebeuren." Eveline zorgt ook voor Nepalese deelname aan de Zestig. Twee Nepalezen die ze tijdens een reis door Nepal ontmoette zijn momenteel in Nederland. De een liep afgelopen weekend de Marathon van Rotterdam, de ander staat maandag aan de start van de 60 km.

Fietsen is vertrouwd terrein voor Eveline, de afgelopen jaren deed ze meermalen aan wielerwedstrijden mee. Voor komende maandag is ze benieuwd wat het weer gaat doen. Ze heeft bewondering voor de mensen die de lange afstanden lopen. "Een afstand van 120 kilometer hardlopen, het voelt bijna onwerkelijk aan."